Zweedse amazone Petronella Andersson kroont zich tot Queen van Mechelen

Bron © BELGA
Mechelen -

De 26-jarige Zweedse Petronella Andersson, die uitkomt voor de Belgische stal Stephex Stables uit Meise, heeft op de Kerstjumping van Mechelen met de 19-jarige ruin Mouse de Queens Cup gewonnen, een vijfsterrenproef voorbehouden voor amazones.

Slechts vier van de 29 gestarte combinaties haalden de barrage. Daarbij maakte Petronella Andersson haar favorietenrol waar. Zij moest als eerste met Mouse de piste in maar met de ervaring van het oudste paard van het deelnemersveld hield zij probleemloos de nul op het scorebord in een scherpe 34.20. Niemand zou daarna nog sneller de aankomst bereiken en bovendien gingen de drie concurrenten in de fout.

De Belgische Marjan De Wachter belandde met Darcotique van ‘t Meulenhof op plaats 4 met 8 strafpunten in 34.87, net achter onze andere landgenote, juniore Claire Putters met het Belgisch Warmbloed Paard (BWP) Fa Belle van Sombeke (4 strafpunten/36.63). De Britse Amy Inglis (20) leek met de 13-jarige BWP-merrie Every Way op weg om Petronella Andersson nog te kunnen bedreigen maar op de laatste hindernis gingen ze toch nog in de fout en ook hun eindtijd van 36 seconden rond was ruimschoots onvoldoende.

Petronella Andersson is de derde Zweedse die zich tot Queen van Mechelen kroont, na Jannike West in 2007 en Erika Lickhammer in 2011.

    Meest recent