Red Wolves mikken op dubbele winst tegen Griekenland

Bron © BELGA
Brussel -

De Red Wolves bereiden zich momenteel voor op de vier WK-kwalificatiewedstrijden, die in januari afgewerkt moeten worden. Tijdens de eerste twee weken van deze maand treffen de nationale handbalmannen Griekenland, Turkije en Nederland.

De Red Wolves werkten al twee duels af, in kwalificatiegroep 5. Eind oktober speelden ze 27-27 gelijk in Turkije en verloren ze met 25-26 van Nederland. Alleen de winnaar van de groep plaatst zich voor de barrages, die plaats vinden in juni 2018. De Belgen moeten dan ook hun volgende twee kwalificatiewedstrijden tegen Griekenland winnen om kans te blijven maken op groepswinst.

“De Grieken hebben nogal wat nieuwe spelers moeten inpassen”, weet bondscoach Yérime Sylla. “Wij moeten van onze kant klaar zijn. We hebben alles in huis om ze te verslaan, maar we moeten het goed aanpakken. Er zit nogal wat druk op deze wedstrijd. Eigenlijk hebben we maar één doel en dat is winnen. De manier waarop doet er niet toe. In een ideale wereld winnen we donderdag zonder al te veel energie te verspillen, zodat we fris en zonder blessures naar Griekenland kunnen afreizen. We hebben nu het voordeel dat we de zwaarste verplaatsing achter de rug hebben. Dat geldt niet voor de andere landen die toch nog wat moeten reizen. Op tien dagen zou dat wel eens een rol kunnen spelen. Bartosz Kedziora zit omwille van professionele redenen niet in de selectie. Dat is bijzonder jammer, maar het biedt tegelijk ook kansen aan de spelers die er wel zijn.”

    Meest recent