Traditionele ambtenarenbal trekt meer dan 1.000 feestvierders

© ISOPIX

In de Ancienne Belgique vindt dinsdagnamiddag en -avond al voor de 49ste maal het traditionele ambtenarenbal plaats. Dat trekt dit jaar meer dan 1.000 mensen, een pak meer dan de twee voorbije jaren.

“Er komen nog steeds mensen toe en we verwachten er nog een hele hoop”, zegt Patrick Vanhopplinus van Kunst en Vrije Tijd (KVT) Personeelsvereniging van de Vlaamse overheid. “De vorige jaren bleef het volk wat weg door de terreurdreiging, maar dit is duidelijk een goed jaar.”

© ISOPIX

Sinds 13.00 uur laat een dj in de Ancienne Belgique de feestvierders hun benen losgooien op de dansvloer en het feestje duurt nog tot 22.00 uur. Zowel in 2016 als 2017 zakten er zo’n 800 mensen af naar de feestzaal, terwijl er dat in de jaren voordien nog zo’n 1.200 waren. 2018 lijkt dus opnieuw aan te knopen met die succesjaren.

© BELGA

Volgens Patrick Vanhopplinus gaat het om een heel gemengd publiek: “Het gaat zowel om jonge mensen als oudere mensen, ambtenaren van het Vlaams Gewest, het Brussels en het Waals Gewest, mensen uit de privésector en uit de banksector.”

(belga)

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt