Prijzengeld WK darts schiet omhoog

Bron © BELGA

Rob Cross won verrassend het WK darts. Foto: EPA-EFE

Het prijzengeld van het WK darts schiet omhoog voor de komende editie. De organiserende bond PDC meldde donderdag dat de totale verdiensten voor de darters met 40 procent stijgen: van 1,8 naar 2,5 miljoen Engelse pond. Omgerekend is dat van 2 naar 2,8 miljoen euro. Voor de wereldkampioen ligt er over een jaar een hoofdprijs klaar van 500.000 pond (560.000 euro), dat is 100.000 pond meer dan dit jaar.

De Engelsman Rob Cross kroonde zich op nieuwjaarsdag tot wereldkampioen door dartslegende Phil Taylor te verslaan in de finale. Cross had in de halve finales de Nederlandse titelverdediger Michael van Gerwen uitgeschakeld. Hij verdiende met zijn titel 400.000 pond (448.000 euro) en dat was al de hoogste cheque ooit voor een darter.

Het afgelopen WK darts was volgens de PDC een groot succes door onder meer de hoge kijkcijfers op televisie. Het Alexandra Palace in Londen was alle dagen uitverkocht. “We zijn verwend met spannende wedstrijden en het toernooi overtrof al onze verwachtingen door het recordaantal televisiekijkers wereldwijd. De nieuwe kampioen Rob Cross belichaamde de nieuwe structuur van de bond, die alle spelers in staat stelt deel te nemen aan het WK”, zei voorzitter Barry Hearn. Hij kondigde voor de volgende editie nog meer kwalificatietoernooien voor het WK aan. “We proberen op deze manier de sport wereldwijd te laten groeien.”

Sky Sports bezit de uitzendrechten en tekende vlak voor het WK darts een nieuw contract voor zeven jaar met de Professional Darts Corporation.

    Meest recent