Steven Van Herreweghe goed onthaald bij Eén: meteen meer dan miljoen kijkers

Foto: Sofie Silbermann

Steven Van Herreweghe (40) kan opgelucht ademhalen. Zijn nieuwe programma ‘Van Algemeen Nut’ heeft zijn start niet gemist: meer dan een miljoen kijkers zagen donderdag hoe de 88-jarige Robert er eigenhandig voor zorgde dat zaterdag ‘Finding Neverland’ en niet ‘Mission Impossible: Rogue Nation’ op Eén wordt uitgezonden.

“Een bijzonder mooie start voor Steven Van Herreweghe op Eén!”, klinkt het bij de VRT. “Meer dan een miljoen Vlamingen maakten gisteren kennis met ‘Van Algemeen Nut’: gemiddeld 1.056.902 kijkers, goed voor een marktaandeel van 40%.”

LEES OOK. Hoe Robert ervoor zorgde dat Eén zaterdag misdaadfilm vervangt

Het was voor presentator Steven Van Herreweghe even geleden dat hij mocht genieten van zulke hoge kijkcijfers. In 2012 volgde hij zijn toenmalige productiehuis Woestijnvis naar Vier. Alleen de kijkers volgden niet: ‘De Pappenheimers’ haalde niet de cijfers die het programma op Eén scoorde en ook zijn quiz ‘Rasters’ werd na enkele maanden afgevoerd. “Ik twijfelde aan alles. Bij VRT voelde ik me onoverwinnelijk, en plots was ik kwetsbaar”, zei hij daarover in ‘Het Huis’.

In februari 2017 keerde Van Herreweghe terug naar de vertrouwde VRT. “Ja, ik ben opgelucht. Als je tv maakt, wil je dat doen voor een breed publiek”, klonk het toen. De opluchting was waarschijnlijk net zo groot toen hij vrijdagochtend de kijkcijfers in zijn mailbox kreeg.

TV-RAPPORT. Onze man keek naar ‘Van algemeen nut’. Vindt hij de comeback van Steven Van Herreweghe geslaagd?

Door ehu
AANGERADEN