Vakbond: “Jongerenbende die politie viseert, moet snel worden opgekuist”

Foto: rr

Brussel -

De jongerenbende van het Jacques Franckplein in het Brusselse Sint-Gillis moet snel aangepakt en opgekuist worden. Dat zegt Mario Thys, Brussels voorzitter van de politievakbond NSPV die het Brusselse parket oproept tot daadkracht.

“Deze kereltjes mogen niet de kans krijgen om opnieuw toe te slaan tegen politieagenten”, zegt Mario Thys van de politievakbond NSPV.

Gisteren meldde onze krant dat volgens politiebronnen een jongerenbende uit Sint-Gillis verantwoordelijk is voor de aanslag op de privéauto van een politieman van de zogenaamde Uneus-brigade, een team dat de zware criminaliteit aanpakt.

Op YouTube zegt de bende dat ze achter de vrouwelijke commissaris zullen gaan en ze haar weten wonen. Op hun gsm’s werden ook privéfoto’s van de geviseerde agenten gevonden. “De Uneus-brigade levert topwerk in de wijken van Sint-Gillis”, zegt Thys. “Ze hebben de criminaliteit met veertig procent doen dalen en dat maakt de criminelen behoorlijk zenuwachtig. Met represailles tot gevolg.” De vakbondsman wil samenzitten met de burgemeesters om na te gaan hoe de agenten beter beschermd kunnen worden.

Door cds
AANGERADEN