Voorronde WK handbal - Red Wolves pakken zege in Griekenland na sterke tweede helft

Bron © BELGA

De Belgen waren opnieuw te sterk voor Griekenland Foto: Dick Demey

De Red Wolves hebben hun vierde WK-kwalificatiewedstrijd met 24-26 gewonnen bij Griekenland. Het is voor de Belgische handbalmannen de tweede zege tegen Griekenland in drie dagen. Donderdag wonnen de troepen van bondscoach Yérime Sylla in Leuven ook al met 33-28 van de Grieken.

De Belgen startten dramatisch in Thessaloniki. Via 4-1 ging het naar 9-4 en een 14-9 ruststand. Na rust draaiden de Wolves de situatie echter helemaal om. Bij 17-17 was de stand weer helemaal in evenwicht en de Belgische mannen duwden door naar 20-22 en de 24-26 eindstand.

In de andere wedstrijd in de groep nam Nederland eerder op de dag ruimschoots de maat van Turkije (26-19). In de tussenstand staat Nederland alleen aan de leiding met 6 punten, België en Turkije volgen met 5 punten, terwijl Griekenland nog steeds puntenloos laatste staat. Woensdag ontvangen de Red Wolves Turkije in Leuven en de zondag daarop nemen ze het in Sittard tegen Nederland op. De groepswinnaar speelt in juni een dubbel barrageduel om een plaats op het WK, dat van 9 tot 27 januari 2019 in Denemarken en Duitsland plaatsvindt.

    AANGERADEN
    Meest recent