Liverpool na Coutinho: zo wil Engelse topclub het vertrek van zijn sterspeler opvangen

Liverpool likt zijn wonden. De club zag sterspeler Philippe Coutinho verkassen naar Barcelona. The Reds krijgen wel 120 miljoen euro op de rekening gestort en mogelijk nog 40 miljoen euro aan bonussen. Daarmee wil het meteen de transfermarkt op. Volgens verschillende media staat Liverpool dicht bij de handtekening van Riyad Mahrez. Bovendien wil het Naby Keita, die het al vastlegde voor volgend seizoen, vervroegd naar Anfield halen.

Lees ook:Het is rond! Coutinho verhuist naar Barcelona

Mahrez wordt al meerdere transferperiodes gelinkt aan een transfer. Afgelopen zomer stond hij nog dicht bij Chelsea, maar nu zou hij alsnog naar Liverpool trekken. The Reds zijn een versnelling hoger geschakeld na de overgang van Coutinho. Liverpool zou 55 miljoen euro veil hebben voor de Algerijn van Leicester City, zo melden BeIn Sports en journalist Mootaz Chehade. Als de medische tests geen roet in het eten gooien, wordt Mahrez de nieuwste aanwinst voor het nummer vier in de Premier League.

Maar Liverpool wil verder gaan dan Mahrez alleen . Afgelopen zomer al bereikten The Reds een akkoord met RB Leipzig omtrent de transfer van middenvelder Naby Keita. Liverpool zal 75 miljoen euro betalen aan de Duitsers voor de Guineeër, die volgende zomer de overstap zal maken. Maar manager Klopp wil hem graag in januari al verwelkomen en de club is bereid om nog een extra som op tafel te leggen, weet Daily Mail. Leipzig is echter niet geneigd zijn goudhaantje nu al te laten gaan. De club speelt ook na de winter in de Europa League en is in strijd om een Champions League-ticket.

Overigens werd Coutinho zondag al een eerste keer gepresenteerd bij Barcelona. Er werd een korte fotosessie gehouden na de gewonnen partij tegen Levante. Maandag vindt de officiële voorstelling voor pers en fans plaats.

Lees ook:Solden bij Inter: Italiaanse topclub liet deze zes wereldtoppers te vroeg en te goedkoop vertrekken

Liverpool na Coutinho: zo wil Engelse topclub het vertrek van zijn sterspeler opvangen
Foto: EPA-EFE
Liverpool na Coutinho: zo wil Engelse topclub het vertrek van zijn sterspeler opvangen
Foto: EPA-EFE
Door rahe
AANGERADEN