Mirallas helpt Olympiakos amper drie dagen na aankomst in Griekenland al mee aan bekerzege

Bron © BELGA

Kevin Mirallas heeft woensdag, amper drie dagen na zijn aankomst in Piraeus, zijn debuut gemaakt bij Olympiakos. In de achtste finales van de Griekse beker kreeg de Rode Duivel meteen een basisplaats. Olympiakos plaatste zich voor de kwartfinales na een 2-0 zege in de return tegen Platanias, de rode lantaarn in de competitie.

Mirallas kende een bijzonder sterke start, maar kon dat tempo niet volhouden. Met een schitterende vrije trap zette hij Olympiakos bijna op voorsprong, maar de goalie ranselde de vrijschop uit de winkelhaak. Vijf minuten voor het einde werd hij naar de kant gehaald. De 30-jarige Mirallas kende tussen 2010 en 2012 al twee erg sterke seizoenen in Griekenland. Hij verdiende er met 34 goals in 71 wedstrijden zijn transfer naar Everton, maar keerde begin dit jaar terug.

Met Guillaume Gillet kwam er nog een tweede Belg aan de aftrap, de middenvelder werd in de 79e minuut gewisseld. Doelman Silvio Proto kreeg rust en bleef op de bank. Uros Djurdjevic (68. en 90.+2) scoorde beide doelpunten. Ook de heenwedstrijd op het veld van Platanias had Olympiakos met 0-2 gewonnen.

Meer voetbal