Model Emily Ratajkowski ligt onder vuur door haarreclame

© Instagram

Het Amerikaanse model Emily Ratajkowski mag zich sinds kort ambassadrice noemen van het Franse haarmerk Kérastase, onderdeel van de L’Oreal-groep. Ze kondigde het nieuws trots aan op Instagram, maar sloeg de bal volledig mis.

vwh

“Haar is een fundamenteel onderdeel van schoonheid, vrouwelijkheid en identiteit. Ik ben zo blij dat ik mag aankondigen dat ik het nieuwe gezicht van Kérastase ben”, schreef ze bij een foto van zichzelf met weelderige haardos. Het kiekje werd bijna achthonderdduizend keer geliket, maar tussen de reacties blijkt dat er veel dames misnoegd zijn over de manier waarop de brunette het nieuws deelde.

Onrespectvol

“Sommige mensen hebben een haarziekte waarbij ze hun lokken uittrekken, kanker of andere redenen waarom hun haar niet kan groeien. Houd alstublieft rekening met hen. Schoonheid zit vanbinnen”, corrigeerde de een volger. “Haar heeft absoluut niets te maken met schoonheid”, schreef iemand anders in hoofdletters. “Echte schoonheid komt van binnen uit, vanuit sterkte en intelligente.” En zo ging het door: “Ik ben een paar jaar geleden al mijn haar verloren door chemotherapie. Haar maakt je niet mooi. Dit is zo kortzichtig en onrespectvol naar mensen toe die hun haar verloren en geen andere keuze hadden omdat ze ziek waren.”

Het model kwam in het oog van een storm kritiek terecht en besloot de aankondiging bij te werken. Momenteel staat er, heel droogjes, te lezen dat ze het heel leuk vindt om aan te kondigen dat ze het nieuwe gezicht van het merk is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Oprechte excuses

Kérastase heeft inmiddels excuses aangeboden bij dames die zich mogelijk gekwetst voelden door het bijschrift. “We bieden onze diepste excuses aan. We wilden niemand pijn doen met de aankondiging. Uiteraard wordt schoonheid niet bepaald door je haar. Schoonheid is iets spiritueels, schoonheid is een attitude die voorkomt uit ons binnenste. Onze nieuwe muze vindt dat een kapsel een manier is om zichzelf uit te drukken. Zoals ze ook zei, is iedereen mooi op haar eigen manier en daar zijn we het mee eens”, staat er in een antwoord aan de vrouw.

“We willen ons graag excuseren voor het misverstand omtrent het onderschrift omdat het leek alsof we een eenzijdig statement maakten, zonder daarbij rekening te houden met de andere segmenten van schoonheid. Het spijt ons oprecht heel erg en willen bedanken voor de getuigenis, waardoor we elke dag kunnen bijleren.”

Aangeboden door onze partners