Standbeeld prinses Diana en Dodi verlaat Harrods

Bron © Standard

Foto: AFP

Het peperdure standbeeld van wijlen prinses Diana en haar partner Dodi Al Fayed zal niet langer het luxueuze winkelcentrum Harrods opfleuren. De beslissing komt er nadat haar zonen prins Harry en William plannen hebben om een nieuw standbeeld te plaatsen op Kensington Palace.

Toen de vader van Dodi, Mohamed Al Fayed, het luxueuze Harrods in hartje Londen in 2010 verkocht aan een steenrijke Qatarese familie, had hij slechts één wens: het standbeeld van zijn zoon en diens partner prinses Diana mocht niet verwijderd worden. Zijn wens werd ingewilligd tot nu. Het warenhuis zal binnenkort het standbeeld teruggegeven aan Mohamed, die zich neerlegde bij de beslissing.

Standbeeld prinses Diana en Dodi verlaat Harrods
Prinses Diana en Dodi Al Fayed kwamen in 1997 om het leven tijdens een auto-ongeluk Foto: BELGAIMAGE

Het verwijderen van het standbeeld komt er nadat prins William en prins Harry bekendmaakten dat er binnenkort een nieuw herdenkingsmonument wordt opgericht op Kensington Palace, de residentie van de Britse koninklijke familie.

Michael Ward, de directeur van Harrods, vindt dan ook dat de tijd gekomen is om het beeld terug te schenken aan de rechtmatige eigenaar. “We zijn heel blij dat we het leven van Diana en Dodi hebben kunnen vieren. De laatste twintig jaar hebben mensen vanuit alle hoeken van de wereld het beeld gegroet. Nu de prinses een nieuw herdenkingsmonument krijgt, wordt het tijd dat we het beeld teruggeven aan Mohamed Al Fayed. Het grote publiek zal de kans krijgen om het nieuwe beeld te groeten in Kensington Palace.”

Door lla
  • VOOR ABONNEES