Geen WK voor Red Wolves : Belgische handballers verliezen cruciale wedstrijd, bondscoach stapt op

Bron © BELGA

Foto: BELGA_HANDOUT

De Belgische handbalmannen zijn uitgeschakeld in de voorronde van het WK 2019. De Red Wolves verloren zondag met 33-30 van Nederland en grijpen zo naast groepswinst en het ticket voor een dubbel barrageduel om een plaats op het WK.

België moest winnen in Sittard om leider Nederland nog van de eerste plaats in poule 5 te stoten. Maar bij de rust keken de troepen van bondscoach Yerime Sylla al tegen een 17-14 achterstand aan.

Eind oktober opende België de groepsfase met een draw in Turkije (27-27) en nipt verlies thuis tegen Oranje (25-26). Eerder deze maand werd twee keer gewonnen van Griekenland (33-28 en 24-26) en ging in Leuven ook Turkije voor de bijl (27-21).

België beëindigt de groep na zes speeldagen als tweede achter Nederland, dat in juni play-offs mag afwerken om een plek op het WK 2019 in Denemarken en Duitsland.

Bondscoach Sylla gooit handdoek na gemiste kwalificatie

De Fransman Yérime Sylla stopt als bondscoach van de Belgische handbalmannen. Dat besliste hij zondag na afloop van de 33-30 nederlaag tegen Nederland. Door dat verlies greep België naast een ticket voor de barrages om te kunnen deelnemen aan het WK 2019.

Sylla (48) zegt zijn opdracht als volbracht te beschouwen en wil zich voluit richten op zijn job als trainer bij de Franse club Cresson-Rennes. Hij blijft wel beschikbaar om ‘vanop afstand’ advies te geven aan de Red Wolves.

“De Belgische bond wil Yérime en zijn assistent (die ook stopt) uitdrukkelijk bedanken voor het enorme werk dat ze de voorbije jaren hebben verricht”, zegt bondsvoorzitter Piet Moons in een eerste reactie.

Ook speler Thomas Cauwenberghs maakte zondag zijn afscheid van de nationale ploeg bekend.

    Meest recent