Eén balk kost Niels Bruynseels nieuwe zege in Grote Prijs van Bazel

Bron © BELGA

Foto: EPA-EFE

Nadat hij vorig jaar in Bazel de zege pakte, leverde Niels Bruynseels zondag met een vierde plaats opnieuw de beste Belgische prestatie in de Grote Prijs van de eerste vijfsterrenjumping van het jaar. Door één fout in de basisronde greep de 34-jarige Antwerpenaar naast de overwinning. In de tweede ronde bleef hij wel foutloos en was hij bovendien de snelste van het pak.

Vorig jaar won Niels Bruynseels met het Belgisch Warmbloedpaard Gancia en met die 12-jarige merrie trad hij opnieuw aan. De balk die zij lieten vallen in de eerste ronde, kostte hen vier strafpunten en een tweede opeenvolgende zege. Ook Jérôme Guéry en Jos Verlooy schaarden zich bij de vijftien rijders die de tweede ronde mochten rijden. Guéry werd met Grand Cru vierde, Verlooy met Caracas twaalfde.

De zege ging naar de 25-jarige Zwitser Martin Fuchs. Met de 12-jarige ruin Clooney was die voor eigen publiek bijna een seconde sneller dan zijn landgenoot Werner Muff en Daimler. De Fransman Simon Delestre strandde met Chesall Zimequest op de derde plaats.

    Meest recent