Vijf hoogtepunten op de mannenmodeweek in Milaan

Allesbehalve standaard: zo valt de mode op de Milanese mannenmodeweek het best te omschrijven. Van opvallende schoenen tot eigenzinnige combinaties van prints: de trendy heer kleurt in de herfst van 2018 niet binnen de lijntjes...

Beroemde millennials

Bij het Italiaanse merk Dolce & Gabbana werd de nieuwste mannencollectie voorgesteld met de hulp van beroemde modellen. Beter: modellen met beroemde ouders. Zowel Rafferty Law (de zoon van de Britse acteur Jude Law) als Christian Combs (de zoon van P. Diddy) stelde de lijn met een flinke portie extravagantie voor.

Vijf hoogtepunten op de mannenmodeweek in Milaan
Rafferty Law, Gabriel Day Lewis, Christian Combs

Maxischoenen

Als het aan topontwerpers ligt, stelen schoenen in het najaar van 2018 de show. Les Hommes zegt het met robuuste witte exemplaren met een futuristische twist, Prada met brede bottinnes uit rubber en Versace met opvallende sneakers. Deze trend volgen? Ga dan gewoon voor schoenen buiten proportie. Pluspunt voor opvallende kleuren en accenten.

Vijf hoogtepunten op de mannenmodeweek in Milaan
Les Hommes / Prada / Versace

De moderne cowboy

Elke klassieke cowboy zou zich op zijn gemak voelen in de laatste Dsquared2-collectie. Van een suède jas met voering uit schapenvacht tot riemen met grote gespen, geruite hemden en truien met typische prints zoals een paard: er werd aan alles gedacht. Niet te vergeten: opvallende boots om de look af te werken. Want er helemaal voor gaan is een must.

Vijf hoogtepunten op de mannenmodeweek in Milaan

Praktisch boven

Hoe uitbundig de meeste modeshows ook waren, ontwerper Lee Wood hield het sober voor het Belgische Dirk Bikkembergs. “Een man moet authentiek zijn. We hebben duizend dingen te doen en het leven raast verder. Dit is een collectie vol basics, vol stukken die we nodig hebben”, zei hij backstage. Dat vertaalt zich onder meer in een regenbestendige mantel en klassiekers met een sportieve twist. Het donkere kleurenpalet (met hoofdrollen voor marineblauw, zwart en grijs) is geïnspireerd op schilderijen in het Amsterdamse Rijksmuseum.

Vijf hoogtepunten op de mannenmodeweek in Milaan

Padvinders en punkers

Dat het flink kan waaien en regenen weten ze bij Prada. Hoofdontwerpster Miuccia Prada zet daarom in op regenhoedjes- en jassen in zwarte nylon. De looks zijn een voor een waterproof en de modellen deden bij momenten denken aan meer dan voorbereide toeristen op een regenachtige bestemming. Donatella Versace gaat dan weer resoluut voor een punky toets met geruite ensembles en opvallende dierenprints. Vestimentaire anarchie tijdens haar modeshow.

Vijf hoogtepunten op de mannenmodeweek in Milaan
Door vwh