Twee Limburgse shishabars gesloten wegens te hoge CO-concentratie

Bron © BELGA
Herk-de-Stad / Hasselt -

De brandweer van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg heeft het voorbije weekend beslist om een shishabar in Hasselt en een shishabar in Herk-De-Stad te sluiten wegens een veel te hoge koolstofmonoxide concentratie. Dat gebeurde tijdens een controle van de politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH). De politie plukte ook drie straatracers uit het verkeer. De resultaten zijn maandag bekendgemaakt.

De politie LRH hield met verschillende partners een VoltHa-actie in de Hasseltse stationsbuurt. Daarbij onderwerpt de politie naast personen en voertuigen alle handels- en horecazaken aan een controle. De politie krijgt tijdens de VoltHa-actie steun van de federale politie, de brandweer en diverse inspectiediensten.

Er werden 239 personen en 140 voertuigen gecontroleerd. De diensten stelden zestien processen-verbaal op voor onder meer drugs in het verkeer, rijden onder invloed en inbreuken op de wetgeving inzake vreemdelingenverblijf.

Op de kleine ring in Hasselt onderschepte de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag drie straatracers. Drie voertuigen trokken de aandacht van de politie door de hoge snelheden op de Thonissenlaan in Hasselt. Na een korte achtervolging wist de politie de drie bestuurders uit het verkeer te plukken. Twee van de drie personen waren onder invloed van drugs. De drie kregen elk een pv voor onaangepast rijgedrag. Hun rijbewijzen werden voor vijftien dagen ingetrokken.

    VOOR ABONNEES