“Werk maken van punten op verplaatsing”

Geetbets -

De uitreputatie van Geetbets laat te wensen over. In vier wedstrijden behaalde het nog geen enkel punt. Geetbets staat nog in de top vijf geklasseerd, maar er zal een tandje moeten worden bijgestoken om die plaats te behouden. Libero Nick Willems licht de huidige situatie toe.

“Ook de eerste match op verplaatsing in 2018 ging compleet de mist in. Bij de voorlaatste in de stand, Volley Haasrode Leuven B, maakten we een grote kans om een einde te maken aan die reeks zonder punten op verplaatsing. Maar daar zijn we opnieuw niet in geslaagd. VHL speelde een sterke match. De Leuvenaars konden sinds lange tijd ook nog eens op hun sterkst aantreden. De spelers mogen dan wel op retour zijn, het blijven toppers. Hun spel was van hoogstaand niveau”, zegt Willems. “Zelf creëerden we te weinig druk. Enerzijds was onze opslagdruk niet hoog genoeg. Anderzijds lukte het ons te weinig om te scoren.”

“Dit weekend moeten we ons herpakken. Gelukkig zijn we in eigen zaal veel sterker. We werden thuis nog maar één keer verslagen. Daardoor kunnen we ons tot nog toe handhaven in de top vijf. We gaan wel beter moeten doen op verplaatsing. Het merendeel van de wedstrijden die nog moeten komen, moeten we op verplaatsing gaan spelen. We zullen dus een tandje moeten bijsteken om die reeks eindelijk eens te doorbreken.”

“We zijn nog ambitieus om in die top vijf te blijven staan. Ook al hebben we nu de rol lichtjes moeten lossen, we gaan er voor blijven knokken”, is Willems vastberaden.

Door rvl
  • VOOR ABONNEES