Huiveringwekkende nieuwe details vrijgegeven van ouders die 12 kinderen vastketenden

De politie heeft nieuwe details vrijgegeven over het Californische koppel dat hun kinderen gevangen hield. Zo mochten de kinderen slechts één keer per jaar onder de douche gaan en werden ze soms maanden aan een stuk vastgebonden met kettingen. Ook werden ze uitgehongerd en op regelmatige basis gewurgd en geslagen, dat melden verschillende Amerikaanse media. De ouders worden nu officieel aangeklaagd voor ernstig kindermisbruik en folteringen, maar pleiten onschuldig.

Tijdens een persconferentie hebben de aanklagers nieuwe gruwelijke details vrijgegeven over de omstandigheden waarin David (57) en Louise Turpin (49) hun kinderen gevangen hielden. Hoewel ze dertien kinderen hebben, zijn de twee nu officieel aangeklaagd voor twaalfvoudige kindermishandeling en marteling. Hun jongste kind van twee jaar, werd niet vastgebonden en heeft schijnbaar genoeg eten gekregen. Als ze schuldig bevonden worden, hangt hen beide een gevangenisstraf van 94 jaar boven het hoofd. Ze pleiten onschuldig.

Huiveringwekkende nieuwe details vrijgegeven van ouders die 12 kinderen vastketenden
David Turpin tijdens de hoorzitting. Foto: REUTERS

“Duister en ranzig huis”

Het stel zit vast sinds de sheriff hun dertien kinderen aantrof in hun “duister en ranzig” huis. De details die de openbare aanklager donderdag deelde op een persconferentie zijn huiveringwekkend. Zo mochten de kinderen slechts één keer per jaar douchen en zijn ze nooit naar de tandarts geweest. Hun laatste doktersbezoek dateert van vier jaar geleden.

Ook werden de kinderen uitgehongerd. Volgens de openbare aanklager kochten de ouders eten voor zichzelf en mochten de kinderen er slechts naar kijken. Ze zijn allemaal ernstig ondervoed, het twaalfjarige kind heeft het gewicht van een zevenjarige, één van de meerderjarige kinderen weegt amper 40 kilogram. Vele van hen hebben ook ernstige cognitieve beperkingen en spieratrofie.

Huiveringwekkende nieuwe details vrijgegeven van ouders die 12 kinderen vastketenden
Foto: facebook

Eerst touwen, dan kettingen

Volgens de openbare aanklager duren de mishandelingen al vele jaren. Het misbruik ging van kwaad naar erger nadat het gezin in 2010 van Texas naar Californië verhuisde. De kinderen verklaarden aan de politie dat ze aanvankelijk ‘als straf’ met touwen werden vastgebonden. Nadat één van hen kon ontsnappen, zijn de ouders overgegaan op kettingen met hangsloten. Bij de inval trof de sheriff drie geketende kinderen aan.

LEES OOK. Een alledaagse woning aan de buitenkant, een gruwelhuis met martelkamer binnenin: zo ging het eraan toe bij het gezin Turpin

De kinderen werden weken, en soms zelfs maanden aan een stuk vastgebonden. In geen geval werden ze losgemaakt, zelfs niet om naar het toilet te gaan. Ook mochten ze slechts één keer per jaar douchen. Ook werden ze vaak geslagen en gewurgd, aldus nog de openbare aanklager.

Huiveringwekkende nieuwe details vrijgegeven van ouders die 12 kinderen vastketenden
Foto: Photo News

Handen wassen

Nog volgens de openbare aanklager hadden de ouders weinig nodig om hun kinderen te “straffen”. Als ze hun handen voorbij de pols wasten, vond het ouderpaar al dat ze met water speelden en verdienden ze een straf. Het hele gezin sliep overdag en leefde ’s nachts. Ook mochten de kinderen geen speelgoed hebben, al vonden de speurders in heel het huis heel wat speelgoed in de verpakking, onaangeroerd.

LEES OOK.“Ze waren zo bleek, het leken vampiers.” Buren vertellen over hun bizarre ontmoetingen met horrorgezin

Het zeventienjarige slachtoffer dat wist te ontkomen om de politie te waarschuwen, was al twee jaar bezig met de voorbereidingen van de ontsnapping. De tiener was zo ondervoed dat de politie aanvankelijk dacht dat het slachtoffer slechts tien jaar oud was.

“Opgelucht”

Hoe het nu met hen gaat? “Ze zijn opgelucht”, klonk het nog. “Ze worden verzorgd en hun gezondheid wordt gemonitord. Ze zijn in goede handen momenteel, maar hoe ze gaan kunnen opgroeien… dat weet ik niet”, aldus nog de openbare aanklager.

Huiveringwekkende nieuwe details vrijgegeven van ouders die 12 kinderen vastketenden
Foto: AFP
Door adm
AANGERADEN