Hier zijn ze dan: de eerste beelden van Harry Potter-spel waarmee je naar Zweinstein kan

Er is een eerste trailer uitgebracht van Harry Potter: Hogwarts Mystery, een spel voor de smartphone rond de wereldberoemde fantasyreeks. De game stelt spelers in staat om zelf als tovenaarsleerling in Zweinstein rond te dwalen. Later dit voorjaar wordt het spel uitgebracht.

Hier zijn ze dan: de eerste beelden van Harry Potter-spel waarmee je naar Zweinstein kan

De game wordt ontwikkeld door Jam City. Hogwarts Mystery werkt als een rollenspel waarbij je alle dingen kunt doen die Harry Potter zelf ook deed als student. Zo kan je magische krachten aanleren, lessen bijwonen en uiteraard de strijd aangaan met een heleboel andere spelers. “Maar eerst zal je natuurlijk een van de vier afdelingen moeten vervoegen om je jaren in Zweinstein te doorlopen”, klinkt het in een persbericht van de ontwikkelaar.

Gameplaybeelden uit het spel zijn helaas niet in de trailer verwerkt. We krijgen daarentegen wel enkele bekende personages uit de reeks te zien. Professor Snape, McGonagall, Hagrid, … ze passeren allemaal de revue.

Voor alle duidelijkheid: het gaat hierbij niet om Harry Potter: Wizards Unite, een andere smartphonegame over de fantasyreeks. Dat spel wordt momenteel ontwikkeld door Niantic, het bedrijf dat ook al Pokémon GO maakte. Het heeft bovendien een andere insteek: in Wizards Unite zal er, net zoals in Pokémon GO, gebruikgemaakt worden van AR, ofwel augmented reality.

Wanneer het spel precies zal uitkomen, is voorlopig niet duidelijk. Geïnteresseerden kunnen zich wel alvast registreren.

Door kmlo