Christoff haalt uit naar de MIA’s: “Het blijft nog steeds een klucht”

Foto: ISOPIX

Zanger Christoff heeft in Facebook-bericht uitgehaald naar de MIA’s, de jaarlijkse muziekprijzen van de VRT en Kunstenpunt. Hij vindt het niet kunnen dat hij en zijn collega’s na zoveel jaar nog steeds in hetzelfde vakje geplaatst worden. “Zijn ze bang voor hun imago misschien”, vraagt de zanger zich verontwaardigd af.

Hoewel Christoff dit jaar niet genomineerd is voor een MIA, stoort hij zich telkens aan een terugkerend fenomeen.

“Na ellenlange discussies is er nog steeds niets veranderd bij de MIA’s, de zogenaamde awards van de muziekindustrie. Nog steeds worden mijn collega’s in een categorie Populair ondergebracht. Of je nu een man, vrouw of een groep bent. En dat terwijl andere Nederlandstalige artiesten die niet uit ons genre komen wel als beste zanger of zangeres genomineerd kunnen worden”, haalt Christoff uit op zijn Facebook-pagina.

“Wat is hier dan het verschil? Of zijn de MIA’s misschien bang voor hun imago? Dit wordt dan samengesteld door ‘mensen die de branche kennen’. Het blijft nog steeds een klucht”, besluit de zanger.

De MIA’s worden dit jaar voor de elfde keer uitgereikt op dinsdag 30 januari 2018. In de categorie Vlaams Populair is onder meer wél zijn zus Lindsay genomineerd.

Door jdb