“Bevestigen in de terugronde”

Brakel -

Op de eerste speeldag na de winterstop kreeg Michelbeke met zijn 0-3-nederlaag tegen Oudegem een opdoffer. Richa herpakte zich vorige week met een logische 0-3-zege tegen het voorlaatste Lendelede. Met het bezoek van het eveneens laag geklasseerd As heeft het weer een haalbare kaart.

“Omdat hoekaanvaller Freja De Middeleer ziek was, werd onze typeploeg voor het duel met Oudegem gewijzigd. Manon Stragier was hoekaanvaller en Maya Jovanovic was opposite”, legt assistent-trainer Astrid Strobbe uit.

“In Lendelede had De Middeleer weer een basisstek. Zij brengt rust op het terrein en is ook receptioneel een versterking. Voor de positie van opposite kreeg Manon de voorkeur op Maya. De concurrentie houdt beide speelsters scherp. Manon is steeds zeer gemotiveerd en greep haar kans. De foutenlast aan weerskanten van het net was groot. Richa haalde zeker nog niet zijn beste niveau. Door de talloze opslagmissers, aanvallen in het blok en outsmashes waren de rally's schaars. Het was dan ook niet evident om in het goede ritme te komen”, bevestigt Astrid.

Met bezoeker As heeft Michelbeke morgen nog een eitje te pellen.

“In de heenronde stopte As na vier overwinningen op rij onze zegereeks met 3-1. Voor die onverwachte nederlaag willen we sportief revanche nemen. As had in de heenmatch een goed tactisch plan en zal weer goed voorbereid zijn. We genieten echter het thuisvoordeel en onze kern is voltallig. Na een sterke eerste competitiehelft willen we bevestigen in de terugronde.”

Door ivh