“De deal is rond: Alexis Sanchez trekt richting Manchester, maar United betaalt geen cent voor Chileen”

Bron © BBC

Foto: REUTERS

Als we de BBC mogen geloven, is het eindelijk zover: Alexis Sanchez verlaat Arsenal en trekt naar Manchester United. De Chileen wordt al weken gelinkt met een transfer en het werd de voorbije dagen duidelijk dat hij op weg was naar Old Trafford. De onderhandelingen sleepten lang aan, maar nu zou de deal afgerond zijn. Opmerkelijk: er komt geen transfersom aan te pas. Henrikh Mkhitaryan maakt namelijk de omgekeerde beweging in een ruildeal. De Armeniër legt zondag en maandag zijn medische testen af in Londen, waarna de transfer geofficialiseerd kan worden.

Manchester City leek aanvankelijk in pole position te liggen voor Sanchez, maar het was al even duidelijk dat Manchester United zijn stadsrivaal de loef zou afsteken. Pep Guardiola wenste de Chileen al veel succes bij zijn nieuwe ploeg, Arsène Wenger bevestigde dat Sanchez op weg was naar Old Trafford en ook José Mourinho gaf te kennen dat het er goed uitzag.

Lees ook:Arsenal houdt schietoefeningen tegen Benteke, Defour verliest nipt van Man United

Nu meldt de BBC dat de deal rond is. Het papierwerk is afgerond, enkel de medische testen moeten nog plaatsvinden. Dat zal de komende twee dagen gebeuren. Dat de transfer nu zijn doorbraak kent, is te danken aan Mkhitaryan. De Armeniër werd al even genoemd als pasmunt en heeft nu eindelijk ingestemd met de deal. Volgens de Engelse tabloids hebben beide spelers al afscheid genomen van hun ploegmaats. Sanchez speelde zaterdag niet mee bij Arsenal. “Het is niet mogelijk om naar het noorden te rijden en tegelijk te spelen”, klonk het bij Wenger. Mkhitaryan ontbrak op zijn beurt bij Man United.

Ruildeal zonder transfersom

Opmerkelijk is dat er volgens de BBC géén extra transfersom aan te pas komt. Eerder was er sprake dat Man United 20 miljoen pond zou betalen en de manager van Sanchez 15 miljoen pond zou opstrijken. Maar dat lijkt dus niet langer aan de orde. Voor Sanchez ligt er alvast een topcontract klaar. De Chileen zou volgens de geruchten circa 350.000 pond per week kunnen verdienen, aangedikt met premies en een gigantische tegemoetkoming voor zijn portretrechten.

“De deal is rond: Alexis Sanchez trekt richting Manchester, maar United betaalt geen cent voor Chileen”
De stats van beide spelers bij respectievelijk Arsenal en Manchester United. Foto: BBC

Door rahe
Meer voetbal