Coucke mengt zich in Belgische stadiondebatten, Gheysens reageert

© BELGA

Ook huidig KV Oostende-voorzitter en toekomstig Anderlecht-voorzitter Marc Coucke is de malaise in de Belgische stadiondossiers grondig beu en roept de clubs op elkaars stadionplannen te steunen. “Als we nu eens allemaal elkaars nieuwe stadions gunnen en steunen!! Dan gaat het Belgisch voetbal er in totaal op vooruit. Stop aan de jaloezie en onderkruiperij!”, schreef Coucke zondag op Twitter.

De oproep komt er een dag na het vernietigingsberoep dat vastgoedbedrijf Ghelamco heeft aangespannen tegen het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP). Daardoor loopt de bouw van het nieuwe stadion van Club Brugge vertraging op. Ghelamco is eigenaar van een deel van de nodige gronden, en zou door het nieuwe GRUP onteigend kunnen worden. Maar topman Paul Gheysens legt zich daar niet bij neer en gaat in beroep tegen het Ruimtelijk Uitvoeringsplan, dat de Vlaamse overheid in september heeft goedgekeurd.

Gheysens bezit een deel van de nodige percelen, wat betekent dat het nieuwe stadion mogelijk niet kan worden gebouwd. Gheysens en Ghelamco zijn eigenaar van 4 percelen langs de Blankenbergsesteenweg, in totaal goed voor zowat 4,5 hectare grond. Die ligt in een groter gebied van 146 hectare, waar het nieuwe stadion zou komen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij Sporza reageerde Gheysens kort op de uitspraak van Coucke. “Of ik me aangesproken voel? Dat is niet belangrijk. Het is erg voor hem vandaag. Ik ben de eerst voor goede stadions in België. De juridische stappen tegen dat van Club Brugge? Dat ben ik niet alleen. Misschien is dit een aanzet tot een consensus of een gesprek.”

LEES OOK