Winterdrink brengt inwoners bij elkaar in Berghine

Destelbergen - De weergoden hadden het niet echt begrepen op de nieuwe Winterdrink voor de inwoners van Destelbergen-Heusden. Kraampjes, overdekte tentjes, sfeerverlichting en gluhwein zondagavond op de parking van de Berghine konden niet verhinderen dat de doorsnee burger vooral de warmte en droogte van de vernieuwde cultuurzaal opzocht voor de nieuwjaarsdrink 2.0.

In een niet zo ver verleden was de Berghine een oude muffe parochiezaal, nu is ze omgetoverd in een mooie eigentijdse locatie voor cultuurevenementen. Een hele stap vooruit voor de dienst vrijetijd, want het JGC zit tegenwoordig zo goed als volgeboekt, hoorden we van Jo Van Tassel. Burgemeester Marc De Pauw mocht er als eerste aan de slag en sprak er zijn laatste officiële nieuwjaarswens uit voor zijn inwoners. 

Net als op de Open VLD-receptie twee weken geleden had hij het over de "knoppen" van Trump en Kim Jong-un, en sprak hij de hoop uit dat ze beide van hun knopje zouden blijven, wie finaal ook "de grootste" mag hebben. Dichter bij huis vernamen we dat Destelbergen-Heusden sinds kort de kaap van 18 000 inwoners heeft overschreden. "Onze gemeente is ook voor jonge gezinnen om tal van redenen een aantrekkelijke plek om er te komen wonen. In oktober is het weer feest (verkiezingen, nvdr.) maar jullie zullen mijn naam niet meer terugvinden op de lijst, omwille van wat in sommige media als mijn "politiek pensioen" wordt aangekondigd. Weet dat het voor mij altijd een genoegen geweest is er voor jullie te zijn, en ik hoop dat het wederzijds was", klonk het bij de afscheidnemende burgemeester. Waarna hij naast het podium net geen dansje inzette met zijn kleinkinderen, op de eerste tonen van het optreden van Vincent Wills. 

De nieuwjaarsdrink - tot nu toe om de twee jaar in Destelbergen in de vorm van een kerstboomverbranding achter de bib - heeft dus een versie 2.0. gevonden, met als opvallendste afwezigen de Verenigde Zelfstandigen van Destelbergen (VZD) die er in het verleden met vereende krachten belegde boterhammen smeerden voor de bezoekers. Spijs en drank was er wel: de gemeente had - na aanbesteding - geopteerd voor drankjes en verzorgde warme hapjes van De Feestarchitect. Christ Schepens heeft sinds kort zijn vaste werkplek verkast van Dorp-Oost in Lochristi naar de bedrijvensite in de Burgstraat. 

Door Geert Herman