Azzaoui redt puntje voor Willem II, scorende Brogno lijdt nederlaag tegen Faes en co

© Photo News

Op de 19e speeldag van in de Nederlandse Eredivisie hebben Willem II en Groningen zondag de punten gedeeld. De goal van onze landgenoot Ismail Azzaoui vergalde het feestje voor de Groningers. Eerder op de dag ging Sparta Rotterdam met 2-3 de boot in tegen Excelsior. Het penaltydoelpunt van Loris Brogno kon de uitploeg niet beletten met de drie punten aan de haal te gaan.

In het Koning Willem II-stadion trapte de Japanner Ritsu Doan de bezoekers in de 14e minuut op voorsprong met een heerlijk schot in de winkelhaak. Pas in de 71e minuut kon Azzaoui gelijkmaken voor Willem II. Onze landgenoot trapte hard en laag in de verste hoek. In de stand is Willem II met 17 punten 14e.

Eerder op de dag in Rotterdam kwam Sparta al in de 13e minuut op voorsprong na een own-goal van Milan Massop. Twee minuten later maakte Ali Messaouad gelijk met een licht afgeweken vrije trap. De thuisploeg leek met een voorsprong de rust in te gaan, tot de Belg Loris Brogno, die de wedstrijd uitspeelde, in de 42e minuut zijn penalty succesvol omzette. Messaoud (45e) stak daar echter een stokje voor en zette de bordjes alweer gelijk. Het was Anouar Hadouir die uiteindelijk de drie punten verzekerde voor de uitploeg. Bij Excelsior mocht Wout Faes de laatste minuten nog opdraven, al was dat wellicht een manier om tijd te rekken. Sparta Rotterdam (11 punten) is de rode lantaarn van het klassement en staat op vijf punten van de veilige zone. Excelsior (10e) bevindt zich met 24 punten veilig in de middenmoot.

Aangeboden door onze partners