De Pinte kan eindelijk nog een keer winnen

Met een knap afstandsschot legde Sammy Kesteloot de eindstand vast. Foto: NDM

De Pinte / Oudenaarde -

JV De Pinte knoopte na drie wedstrijden zonder overwinning nog eens met een driepunter aan. De promovendus verstevigde zo haar tweede plaats in de rangschikking waarmee het de eigen stoutste verwachtingen overtreft.

In een kansenarme eerste helft namen de bezoekers het eerste kwartier voor hun rekening, maar ze konden doelman De Vleesschauwer niet bedreigen. De thuisploeg kwam in het tweede kwartier sterk opzetten maar kende pech met een schot van Cesmeli tegen de paal. Kort voor de rust ging de bezoekende doelman De Neve onder een hoekschop door, maar Vandevyvere was te verrast om te scoren.

Kort na de herneming trapte de Coninck de thuisploeg op een voorzet van Cesmeli op voorsprong. Op het uur kende Ardennen pech toen een voorzet van De Ridder via Blondeel tegen de lat belandde. De Ridder liet een fraaie kans op de gelijkmaker onbenut. Een kwartier voor het einde legde Kesteloot via een schot vanop zestien meter de eindstand vast. Het slotoffensief van KVV Ardennen leverde nog halve kansjes voor De Rouck en De Bruyne op.

JV De Pinte rekende met haar zwarte beest af. Het was de eerste keer in de clubgeschiedenis dat de rood-witten in één seizoen zes op zes tegen KVV Ardennen behaalden.

SCHEIDSRECHTER:BruggemanDOELPUNTEN: 48’ J. De Coninck 1-0, 75’ Kesteloot 2-0DE PINTE: De Vleesschauwer, Vandevyvere, Kesteloot, De Schepper, Erikçi, Blondeel (67’ Courtens), Van Den Berghe (80’ Steelant), Verstraete, Cesmeli (88’ Boone), De Coninck, Pereira BravoARDENNEN:De Neve, Claus, Timmerman, Van Der Eecken (73’ Covent), De Langhe, De Ridder, Cadron, De Rouck, Vanden Berghe, De Bruyne, De Witte (73’ Polet)GELE KAARTEN: Blondeel, Pereira Bravo, Verstraete, Claus en Vanden Berghe

Door jp