Vader plaatst nog foto van lachend dochtertje op Facebook. Een uur later was ze dood

Bron © Daily Mail

Foto: Facebook

Een foto van een klein meisje dat pizza eet in bed, de onschuld zelve. Niemand had verwacht dat het een voorbode zou zijn voor de tragedie die haar wachtte. Een uurtje nadat de foto online kwam, kreeg de politie een oproep voor een steekpartij. Haar vader zou haar, en daarna zichzelf, neergestoken hebben. Het meisje overleefde haar steekwonden niet.

Het Britse stadje Walsall is zondagnacht opgeschrikt door de moord op de achtjarige Mylee Billingham. Om kwart na negen postte haar vader nog een foto van het meisje op Facebook: “Pizza op bed.” Niets dat erop wees dat hij haar later zou neersteken.

Wat er precies gebeurde in het huis, is voorlopig nog onduidelijk. De 54-jarige vader van Mylee, Bill Billingham werd net als zijn dochter met een steekwonde opgenomen in het ziekenhuis. Vermoed wordt dat de man eerst Mylee en dan zichzelf neerstak. Hij werd gearresteerd en staat in het ziekenhuis onder politiebewaking.

Vader plaatst nog foto van lachend dochtertje op Facebook. Een uur later was ze dood
Foto: Facebook

De ouders van Mylee waren gescheiden, maar haar moeder Tracey woont vlakbij haar ex-man. De buren hoorden haar afgelopen nacht gillen: “Ze hebben mijn kind neergestoken.” Het is niet duidelijk of zij ook degene was die de hulpdiensten belde.

Een vriend van de gearresteerde vader kan maar moeilijk geloven dat de man tot zoiets in staat zou zijn. “Ik kan gewoon niet geloven dat hij iets als dit zou doen. Het is niets voor hem. Tracey en hij waren uit elkaar, maar hij was gek op alle vijf de kinderen.”

Speurder Jim Colclough vertelde aan Daily Mail dat de politie het behandelt als een gezinsdrama en niet op zoek is naar een mogelijke andere dader. Ze gaan ervan uit dat de vader de schuldige is. “Ons team voor familiebijstand ondersteunt de familie, die natuurlijk diep bedroefd is door haar dood. Onze gedachten zijn bij hen.”

De 76-jarige overbuurman van Bill, David Taylor, is ervan overtuigd dat er een vloek rust op het huis. “Hij is pas twee maanden geleden verhuisd”, vertelt hij over Bill Billingham. “Die bungalow is vervloekt. Het meisje dat er voor hem woonde, pleegde zelfmoord.”

“Gewoonlijk wonen hier enkel oude mensen, dus het was ongewoon om hem in die bungalow te zien wonen. Ik kan het niet geloven, en dat het zo’n jong meisje is, is tragisch. Dit is een fijne omgeving en het is zo schokkend dat het hier gebeurt.”

Door nkdr