Vriend Robbe twijfelt niet: Elise Mertens kan zondag de finale spelen

De rug insmeren, het hoort erbij! Foto: BELGA

Ze lopen niet dik op het hoogste niveau, de coach-atleet-koppeltjes. Maar tussen Elise Mertens en haar coach Robbe Ceyssens is de chemie duidelijk aanwezig. En Robbe is er gerust in: zijn atlete/vriendin heeft het in zich om ook van Caroline Wozniacki te winnen. Drie vragen aan hem over haar.

Voor de buitenwereld is dit een grote verrassing. Had jij het zien aankomen?

“Ik wist dat ze dit niveau kon halen, dat had ze al op training getoond. Maar ze moest nog een manier vinden om dat ook in wedstrijden te laten zien. Dat ze dat nu hier doet, is wel heel knap.”

Wat nu? Alles lijkt hier ineens mogelijk.

“We gaan ons rustig voorbereiden op de halve finale. Elise verloor vorig jaar in drie sets tegen Wozniacki op het tornooi van Bastad. En Kim Clijsters kent haar ook heel goed van vroeger. We hebben dus voldoende informatie. Het wordt een pittige wedstrijd. Ik denk trouwens dat er nu minder druk zal zijn, want er werd niet verwacht dat Elise hier zou staan. Ze kan dus vrijuit tennissen.”

Kan ze, na wat ze tegen Svitolina heeft getoond, ook de Australian Open winnen?

“We bekijken het match per match. Natuurlijk, als je naar de winnaressen van de laatste grand slams kijkt: Ostapenko op Roland Garros, Stephens op de US Open, die werden ook niet verwacht. Dus waarom zou Elise hier niet kunnen winnen?”

Door sf
  • Meest recent