Droom van Elise spat uit elkaar: Mertens vecht tot laatste snik maar verliest halve finale Australian Open tegen Wozniacki

Foto: EPA-EFE

Ze deed alle tennisharten in ons land weer sneller slaan, maar het droomparcours van Elise Mertens op de Australian Open is ten einde gekomen. Onze landgenote maakte te veel fouten en was niet opgewassen tegen een Caroline Wozniacki in hoogvorm. Mertens verloor haar halve finale in twee sets: 6-3 en 7-6 (2). Ze verlaat Down Under echter met opgeheven hoofd en een plaats in de top 20 van het vrouwentennis.

Mertens had haar game face opstaan en leek niet al te veel last te hebben van de zenuwen. Wozniacki sloeg wel een ace met haar eerste opslag maar onze landgenote liet in het eerste spelletje al eens een geweldige backhand zien. De Deense won dat wel en Mertens liet weinig liggen tijdens haar eerste servicebeurt. In spelletje drie kwam Wozniacki onder druk bij 0-30, maar de nummer twee van de wereld zette die scheve situatie snel recht door fouten van Mertens.

Wozniacki ging de ballen in het vierde game wat dieper spelen en dwong onze landgenote in de fout. De Deense profiteerde en ging door de opslag van Mertens. Ze leek meteen door te stomen naar 4-1 maar haar opslag was niet wat het moest zijn. Mertens kwam van 40-0 achter terug naar 40-40 met een geweldige forehand en dwong een breakpunt af. Wozniacki zette echter door en pakte alsnog het game.

Mertens moest game zes winnen om te overleven en pakte uit met enkele snoeiharde forehands. Wozniacki spartelde nog wat tegen maar de 4-2 was een feit. De Deense faalde dan niet op haar eigen opslag en Mertens moest bij 5-2 dus serveren om in de set te blijven. Wozniacki kreeg de handen op elkaar met een geweldige return en won de meeste langere punten. Toen Mertens een volley miste, kreeg ze een eerste setbal. Onze landgenote serveerde zichzelf echter uit de problemen. Wozniacki’s opslag draaide in spelletje negen wel op volle toeren en ze won set één met 6-3.

Droom van Elise spat uit elkaar: Mertens vecht tot laatste snik maar verliest halve finale Australian Open tegen Wozniacki
Foto: EPA-EFE

Wozniacki is onstuitbaar...

Mertens wilde goed beginnen aan set twee maar kreeg meteen twee breakpunten tegen na een dubbele fout. Onze landgenote knokte zich echter naar drie gewonnen punten op rij en behield haar opslag. Aan de opslag van Wozniacki was echter niets te doen en Mertens moest knokken om te overleven. Ze dwong de Deense nummer twee op eigen opslag wel ver terug en kwam enkele keren goed naar het net: 2-1 voor onze landgenote.

In het vijfde spelletje werd er druk over en weer geslagen door beide dames. Wozniacki won opnieuw de langere punten, tot frustratie van Mertens. Onze landgenote zag de Deense door haar opslag gaan en kwam zo 3-2 achter in set twee. Even leek de veer gebroken bij Mertens want Wozniacki stoomde meteen door naar 4-2, maar de Limburgse pakte wel het zevende game.

Beide dames lieten dan weinig liggen op hun eigen opslag en dus mocht Wozniacki bij 5-4 serveren voor de wedstrijd. De Deense begon met een geweldige ace en zette meteen de toon. Mertens vocht om te overleven en dwong zelfs een breakpunt af. Na een tweede dubbele fout van de anders zo sterke Wozniacki kwam onze landgenote terug tot 5-5.

Droom van Elise spat uit elkaar: Mertens vecht tot laatste snik maar verliest halve finale Australian Open tegen Wozniacki
Foto: Photo News

… Mertens vecht terug

Zenuwen en Wozniacki, het zijn dingen die niet goed samen gaan. Mertens voelde dat haar tegenstandster het moeilijk had en vond plots haar beste vorm. Ze won haar eigen opslagspel en dwong bij 6-5 twee setballen af op de opslag van de Deense. Die kwam ineens weer tot leven en serveerde beide kansen weg. Mertens gaf echter niet af en Wozniacki moest vechten om het game te winnen. De Deense dwong na heel wat weerwerk van onze landgenote een tiebreak af: 6-6.

Mertens verloor het eerste punt op haar opslag en kwam meteen 3-0 achter. Afgeven deed onze landgenote niet, maar ze miste een backhand bij 3-2. Wozniacki won dan alweer een lange rally en dwong vier matchpunten af. Het eerste was meteen het goede en dus was het over en uit voor Mertens: 7-6. Wozniacki haalt de derde Grand Slam-finale uit haar carrière.

Door vtvn
  • AANGERADEN