Het kostte haar 140 minuten en 37 games maar Halep klopt zich voorbij Kerber naar finale Australian Open

Foto: Photo News

Caroline Wozniacki mag het zondagochtend opnemen tegen de Roemeense Simona Halep in de finale van het vrouwentoernooi. Halep rekende na een ongemeen spannende wedstrijd in drie sets af met de Duitse Angelique Kerber: 6-3, 4-6 en 9-7 na een wedstrijd van meer dan twee uur.

Wat een halve finale tussen Simona Halep en Angelique Kerber! Het Roemeense eerste reekshoofd nam nochtans een voortvarende start en stoomde in geen tijd door naar vijf-nul in de eerste set. De Duitse kwam nog wel terug tot vijf-drie maar na iets meer dan een half uur slaagde de Roemeense er toch in de eerste set uit te serveren.

Heel even leek het erop dat de wedstrijd snel tot een eind zou komen maar met Duitsers ben je nooit klaar. Halep liep een break uit tot 3-1, voor de als reekshoofd 21 geplaatste Kerber het signaal om een versnelling hoger te schakelen in de Rod Laver Arena. De 30-jarige Duitse, al winnares van twee Grand Slams, forceerde de tegenbreak en ging bij 4-4 opnieuw door de opslag van de Roemeense om meteen uit te serveren: 6-4 en 1-1 in de sets.

Het kostte haar 140 minuten en 37 games maar Halep klopt zich voorbij Kerber naar finale Australian Open
Foto: EPA-EFE

Beslissende set

In de derde sets liep de energietank van beide dames beetje bij beetje leeg maar het zorgde ervoor dat de spankracht van de wedstrijd steeg. De set begon met vier breaks en toen Halep uiteindelijk naar 5-3 uitliep, leek de wedstrijd gespeeld. Bij 5-4 en opslag Kerber moest de Duitse twee matchpunten redden. En wat meer was: Kerber ging nog maar eens door de opslag van Halep en mocht plots de wedstrijd uitserveren. Ook dat lukte niet, tot 7-7 hielden beide dames elkaar in evenwicht. Halep, iets fitter dan Kerber, behield het hoofd koel en ging bij 8-7 en bij het vierde matchpunt voor de laatste keer door de opslag van Kerber: 9-7.

Zo krijgen we zondagochtend (9u30 Belgische tijd) een finale tussen het nummer één en twee van de wereld met de eerste plaats op de wereldranglijst als inzet.

LEES OOK: Droom van Elise spat uit elkaar: Mertens vecht tot laatste snik maar verliest halve finale Australian Open tegen Wozniacki

Door gvdl
  • Meest recent