Deliveroo wil met boze bezorgers praten als koeriers het bezette hoofdkwartier verlaten

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Brussel / Elsene -

Verschillende leden van het collectief van koeriers bezetten al sinds woensdagavond het kantoorgebouw van maaltijdbezorger Deliveroo in Elsene. De koeriers willen met de directie onderhandelen over een minimumsalaris. Deliveroo wil enkel een ontmoeting regelen met CEO Mathieu De Lophem als de betogers het gebouw verlaten.

“Deliveroo staat al maanden in contact met het collectief en stond altijd open voor dialoog, zolang de militanten constructief willen meewerken”, klinkt het bij Deliveroo. “We bevestigen dat er een vergadering met Mathieu De Lophem kan worden gehouden als ze het gebouw verlaten en ervoor zorgen dat het Deliveroo-personeel veilig naar het werk kan gaan.”

De medewerkers kunnen intussen op een andere locatie aan het werk gaan, zodat de diensten van Deliveroo geen impact ondervinden.

De koeriers die het gebouw bezetten, zijn nog niet op de hoogte van een mogelijk onderhoud met CEO De Lophem en willen nog niet wijken. “We stellen voor dat Mathieu De Lophem zelf hierheen komt en dat we het overleg hier houden”, zegt Douglas Sepulchre, woordvoerder van het collectief van koeriers.

Zelfstandige

Vanaf 31 januari zouden alle fietskoeriers als zelfstandige moeten werken en niet langer in loondienst via de coöperatieve Smart.

“Deliveroo heeft besloten koeriers het flexibele werk te geven dat ze willen. De populariteit van dit model wordt onderstreept door het feit dat gisteren 250 mensen een aanvraag hebben ingediend om bij Deliveroo te werken”, stelt de het maaltijdbezorgingsbedrijf.

AANGERADEN