Na Clouseau krijgt nu ook deze BV een eigen musical

Bron © Eigen verslaggeving

Foto: red

Het is ondertussen zes jaar geleden dat Domino in première ging, de musical met nummers van Clouseau waarvan de hoofdrolspeler gevonden werd in een talentenjacht op tv. Nu krijgt ook Bart Peeters zijn eigen musical, ‘Liefde is Alles’, geschreven door de Antwerpse student Wanne Synnave: “Onbegrijpelijk dat dit nog niet bestaat.”

Voor de 21-jarige Wanne was het vanzelfsprekend dat hij ooit een musical zou maken met de liedjes van Bart Peeters. “Ik luister er al mijn hele leven naar. Een rode draad die door zowat alle nummers van Bart Peeters loopt, is de liefde, in elke betekenis van het woord. De nummers lenen zich perfect tot een muziektheatervoorstelling, zowel qua teksten, muziek als thema’s.”

Het verhaal van de musical is wel volledig fictief en niet gebaseerd op het leven van de bekende Vlaamse zanger. “Noem het gerust een Vlaamse ‘Love Actually’”, aldus Wanne. De musical gaat over een gezin in een klein plattelandsdorpje, een moeder met vijf tieners, met elk hun eigen liefdesperikelen. “Het is vooral de bedoeling dat iedereen in het publiek zich herkent in één van de liefdesverhalen.”

Na Clouseau krijgt nu ook deze BV een eigen musical
Foto: The Singing Factory

Bart Peeters zal niet meewerken aan de musical, maar heeft via zijn management wel laten weten zijn zegen te geven. “Ze zijn heel benieuwd naar wat we met de songs gaan doen en willen projecten als deze zeker een kans geven omdat ‘je anders misschien verhindert dat er pareltjes ontstaan’”, laat Wanne nog weten aan de redactie van Nieuwsblad Online.

De voorstelling zal in maart van volgend jaar neerstrijken in het Antwerpse, maar de makers zijn nog volop op zoek naar jongeren tussen de 15 en 25 jaar oud die naast enkele doorwinterde musicalartiesten willen schitteren op het podium. Inschrijven voor de audities doe je op www.singingfactory.be.

Door Nick De Schutter
VOOR ABONNEES