UiTPAS nu al een succes

Op 15 december werd de uitbreiding met Destelbergen en Merelbeke een feit Foto: if

Destelbergen - De uitbreiding van het UiTPAS Gent naar UiTPAS Regio Gent is nu al een succes. Op het gemeentehuis van Destelbergen waren er voor het nieuwe initiatief dat op 1 januari van start ging al 201 aanvragen. Daaronder vielen 41 personen die in aanmerking komen voor verhoogde tegemoetkoming, het zogenaamde kansentarief. Binnenkort krijgt deze laatste doelgroep een persoonlijk schrijven in de bus, om de drempel naar het UiTPAS -dat voor hen slechts één euro kost - nog te verlagen.

De gemeenteraad werd donderdagavond ook op de hoogte gebracht van een overeenkomst voor een gegevensuitwisseling met de Kruispuntbank Sociale Zekerheid. Op die manier kan de doelgroep die in aanmerking komt voor een UiTPAS met een verhoogde tegemoetkoming makkelijker bereikt worden. Het gaat in Destelbergen-Heusden over in totaal 1459 gerechtigden, die in 800 gezinnen te vinden zijn. Van die 1459 personen zijn ruim de helft, 770, 65-plussers. SP.A-raadslid Etienne Balcaen vroeg zich luidop af op die persoonsgegevens ook voor andere doeleinden en voordelen voor de betrokkenen kunnen ingezet worden. 

Wie een UiTPAS met kansentarief heeft, betaalt  80 % minder voor elke activiteit. De doelgroep "zomaar" een rechtstreeks pas bezorgen, zonder dat ze zelf daarvoor de stap moeten zetten, leek schepen André De Groote (CD&V) geen goed signaal. 

 

Door Geert Herman