Totaalverbod op zwaar vervoer in zone Wellingstraat

Geen doorgang meer voor vrachtwagens, ook niet die van minder dan 3,5 ton Foto: ghl

Destelbergen - Na de finalisering van de werken in de Wellingstraat worden mogelijke maatregelen om de geluidsoverlast tegen te gaan verder onderzocht. In dat kader stemde de gemeenteraad gisteren in met een verbod op voertuigen voor "vervoer van zaken", met uitzondering van plaatselijk verkeer in de zone Wellingstraat. Daarmee wordt de huidige maatregel - verbod op zwaar vervoer boven 3,5 ton - opnieuw verstrengd, na gunstig advies van de mobliteitscommissie.

Schepen van mobiliteit Rose Leirens (Open VLD) verzekerde dat dit geen extra  hinder zal opleveren voor de omliggende straten, omdat de vrachtwagens gebruik moeten maken van ofwel de R4 of van de Brusselsesteenweg. Op de as Charles Lebonstraat- Wellingstraat - D'Haenestraat is vrachtverkeer tot 3,5 ton wel nog toegelaten. Ook in de Haagstraat kunnen lichte vrachtwagens nog terecht, zodat ze zich van Heusden tot Melle (en omgekeerd) kunnen begeven, zonder via Wetteren te moeten omrijden.

N-VA sprak via raadslid Emmanuel Anciaux zijn bezorgdheid uit over andere straten in de buurt. "Desnoods via preventieve controle moet men de Steenvoordestraat en de Zandakkerlaan in het oog houden, want langs daar gaan vrachtwagens een sluipweg zoeken, ook al rijden ze zich daar vast", klonk het. N-VA onderstreepte nog eens dat ze het totaalverbod op zwaar vervoer in de zone Wellingstraat wel een goede zaak vinden.

SP.A-raadslid Etienne Balcaen suggereerde ook om deze wijziging door te geven aan de gps-operatoren. "Dat wordt dan meteen een van de eerste taken van de nieuwe mobiliteitsambtenaar die begin februari in dienst treedt", aldus de bevoegde schepen. 

Door Geert Herman
VOOR ABONNEES