Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Abonnee worden? Kies je leesformule

Het is een delicatesse, en je kan het gewoon plukken aan onze kust. Chef-kok Donald brengt een kookboek voor zeewier uit

  • Het is een delicatesse, en je kan het gewoon plukken aan onze kust. Chef-kok Donald brengt een kookboek voor zeewier uit
    Chef-kok Donald brengt een kookboek voor zeewier uit

Een boterham met groene stipjes zeewier in. Frietjes met zeewierpoeder. Of gewoon een lekker geblancheerd takje eikenwier. Zeewier is een delicatesse, en je kunt het gewoon gaan afknippen aan onze kust, zegt chef-kok Donald Deschagt, die een zeewierkookboek op de markt brengt. “Het is hét eten van de toekomst.”

“Tapenade van rucola, een beetje mascarpone en wat Japans bessenwier dat hier al welig tiert. De mensen kennen dat niet. Maar mo vint toch, da’s lekker!” Donald Deschagt moeten ze niet meer overtuigen ...