Jonge Zuid-Koreaan geeft geblesseerd op, Federer staat opnieuw in de finale van Australian Open

Foto: AP

Roger Federer speelt zondag voor de zevende keer de finale van de Australian Open tegen de Kroaat Cilic, zijn 30ste Grand Slamfinale in totaal. Een voetblessure dwong de jonge Zuid-Koreaan Hyeon Chung tot opgave bij 6-1, 5-2 in het voordeel van de Zwitser.

”Ik ben blij opnieuw in de finale te staan maar niet op deze manier”, verwees Federer naar de opgave van zijn Zuid-Koreaanse opponent. De 21-jarige Hyeon Chung had al eerder in het toernooi problemen met blaren en ook nu was het weer van dat. Hij probeerde nog iets door zich te laten behandelen maar moest na nauwelijks een uur spelen toch de handdoek gooien. “Ik heb ooit ook met blaren gespeeld en ik kan u verzekeren: het is ongelooflijk pijnlijk. Het was een wijze beslissing om ermee te stoppen”, verdedigde Federer de beslissing van zijn 15 jaar jongere opponent.

Jonge Zuid-Koreaan geeft geblesseerd op, Federer staat opnieuw in de finale van Australian Open
Foto: EPA-EFE

Al zal de tussenstand ook wel invloed hebben gehad. Federer liet de jonge Koreaan alle hoeken van het tenniscourt zien en ging meteen door de opslag van het Aziatische talent. Na nog geen half uur spel was de eerste set dan ook afgelopen: 6-1. Chung won nog wel zijn eerste opslagspel van de tweede set maar het werd hoe langer hoe meer duidelijk dat zijn blaren hem parten bleven spelen.

Malediven

Zondag wacht Federer in de finale de Kroaat Marin Cilic, een heruitgave van de finale van Wimbledon vorig jaar. Toen won Federer. “Marin sukkelde vorig jaar ook met blaren maar hij heeft nu twee dagen de tijd gehad om zich fysiek terug op te laden voor deze wedstrijd”, aldus Federer die nog een leuke uitsmijter klaar had. “Mijn laatste partij tegen Marin was enkele maanden geleden, op vakantie op de Malediven. Zonder dat we het van elkaar wisten waren we in hetzelfde hotel op vakantie en we zochten beiden een sparringpartner. Tja, dan kom je opnieuw bij elkaar uit.”

Wint Federer zondag de finale, dan zal het zijn twintigste Grand Slamtitel zijn.

Door gvdl
  • Meest recent