Handbalbond heeft nog geen vervanger voor bondscoach Sylla

Bron © BELGA

Foto: Dick Demey

Het is voorlopig afwachten wie de nieuwe bondscoach van de Red Wolves wordt. De Koninklijke Belgische Handbalbond (KBHB) organiseerde donderdagavond een vergadering van het paritair uitvoerend comité waarop meerdere kwesties, waaronder de opvolging van de Fransman Yérime Sylla, aan bod kwamen.

Sylla besliste op 14 januari na het verlies in Nederland, waardoor België zijn WK-ambities moest opbergen, de handdoek te gooien om zich voluit te richten op zijn job als trainer bij de Franse club Cresson-Rennes. Ook zijn assistent Michel Kranzen stapte op.

“Voor de functie van de T1 gaan wij in de eerste plaats op zoek naar een trainer met een internationale ervaring die afkomstig is uit Europees tophandballand. Op dit moment is er geen enkele informatie betreffende eventuele kandidaten en/of timing van de nieuwe bondscoach”, verduidelijkt bondsvoorzitter Piet Moons.

De KBHB werkt intussen verder aan de uitbouw van de nationale selecties, met inbegrip van de jeugdploegen. Een bijzonder aandachtspunt daarbij wordt de (internationale) vorming van de trainers, dit vanuit initiatieven genomen door de VHV (Vlaamse Handbalverening) en de Franstalige LFH.

“In aanloop van de EK-kwalificatiecampagne nu goed anderhalf jaar geleden had ik het over onze langetermijnvisie, in concreto over de hink-stap-sprong van het handbal. We zijn nu toe aan de eerste stap, aan de hink”, zegt Moons. “Op korte termijn willen wij aansluiting krijgen bij de top 20 van handballanden en ons plaatsen voor het EK 2020 (24 ploegen) dat zal doorgaan in Oostenrijk, Zweden en Noorwegen. Extra sportief werken wij verder aan ons dossier om samen met Frankrijk en Spanje het EK in 2022 te organiseren. Als het project doorgaat, zal Antwerpen als gaststad fungeren. De uiteindelijke toewijzing van dit EK zal plaatsvinden tijdens het Congres van de Europese Handbal Federatie (EHF) in Glasgow (19 en 20 juni 2018).”

    Meest recent