Willy Claes (SP) blijkt bestuurder bij Carrefour en MR-politica Sabine Laruelle stapt op uit raad van bestuur

© Isopix/Lieven Van Assche

Sabine Laruelle, jarenlang federaal minister van Landbouw en Middenstand voor MR, stapt op uit de raad van bestuur van de Franse winkelketen Carrefour. Ze combineerde die job met een functie op het kabinet van de Waalse minister van Werk. Ook raakte ook bekend dat ex-politicus en minister van Staat Willy Claes bestuurder was bij de Belgische tak van de Franse supermarktgigant.

adm

De PVDA (PTB) bond eerder deze week de kat de bel aan en hekelde een belangenconflict, omdat Laruelle nu werkt op het kabinet van Waals minister van Werk Pierre-Yves Jeholet.

“Sabine Laruelle heeft me op de hoogte gebracht van haar beslissing om haar ontslag in te dienen als bestuurder bij Carrefour”, zegt Jeholet vrijdag via Twitter. “Ik verwelkom deze beslissing die zal toelaten om sereen aan mijn zijde te blijven werken. De uitdagingen zijn groot en ik reken meer dan ooit op haar steun.”

Willy Claes (SP)

Nog een opvallende naam onder die bestuurders: de socialistische ex-minister van Staat, Willy Claes. Dat staat te lezen in het Belgisch Staatsblad. Willy Claes heeft een rijkgevulde politieke carrière achter de rug. Zo was hij vijf maal vicepremier, bekleedde hij talrijke ministersposten en was hij secretaris-generaal van de NAVO. Het voormalig socialistische boegbeeld lag gisteren ziek in bed en was niet in staat commentaar te geven.

Claes is bestuurder sinds de zomer van 2011, zijn benoeming werd onlangs nog verlengd tot 2020.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten