CLUBNIEUWS. Nog twee clubs voor Dendoncker, international voor Genk en Arsenal-speler voor STVV?

© BELGA

De 24e speeldag in de Jupiler Pro League zit erop en Club Brugge gaat ondanks een nederlaag in Gent nog steeds ruim aan kop. De concurrentie staat daarom niet stil. Bij Genk en STVV willen ze op korte termijn transfers afronden terwijl Leander Dendoncker kan kiezen tussen twee Engelse clubs. Uw dagelijkse dosis clubnieuws!

Voetbalredactie

ANDERLECHT. Transfer Dendoncker hangt ook af van Obiang

Er zijn nog twee clubs in de running voor Leander Dendoncker: West Ham en Everton. Vorige week leek de interesse van West Ham nochtans wat geluwd na de komst van Joao Mario van Inter, maar dit weekend zagen The Hammers een defensieve middenvelder uitvallen tegen Wigan. Pedro Obiang werd met de draagberrie afgevoerd en als blijkt dat zijn kniebanden verrekt of gescheurd zijn, zal West Ham weer in de dans springen voor Dendoncker. Everton daarentegen voelt meer voor een scenario om de Anderlecht-speler nu aan te kopen en hem meteen weer uit te lenen tot volgende zomer. Er blijven nog drie dagen over om de deal rond te krijgen, maar als Hanni eerder vertrekt, vergemakkelijkt dat de zaken niet. Anderlecht zal niet al zijn sterkhouders laten gaan.

Paars-wit wil de verhuurde Dodi Lukebakio wel definitief naar Charleroi laten vertrekken. De Karolo’s bevestigen dat er gepraat wordt over het lichten van de aankoopoptie – met korting van 1,5 miljoen euro – maar zeggen erbij dat er nog niets getekend is. Ergens wordt er bij de Brusselaars gehoopt dat het Franse Lille dan nog een bod doet bij Charleroi op Lukebakio. In augustus boden de Fransen al eens 8 miljoen euro, maar toen had RSCA hem al gestald bij Charleroi en wilde het dat niet meer herroepen. Als Lille terugkomt, heeft Anderlecht nog een percentage op de doorverkoop. (jug)

CLUB BRUGGE. Opluchting voor Poulain

Opluchting voor Benoît Poulain. De verdediger miste zoals verwacht de confrontatie met AA Gent door een letsel aan de adductoren, maar zijn blessure blijkt mee te vallen. De Fransman is een weekje buiten strijd en moet dan kunnen hervatten. De ­bekerclash met Standard van woensdag komt wel te vroeg. Saulo Decarli haalde de sel­ectie niet door een achillespeesblessure en Dion Cools startte op de bank door wat last aan de enkel. Lior Refaelov haalde zelfs de ruime kern niet, maar dat komt omdat de speler zich vorige week op training lichtblesseerde aan de hamstrings. (gma)

GENK. Wordt Nigeriaanse international tweede wintertransfer?

KRC Genk staat dichtbij een tweede wintertransfer. Na Ibrahima Seck lijkt met de 22-jarige Nigeriaanse international Oghenekaro Etebo ook een flankaanvaller op weg naar de Luminus Arena. De speler van het Portugese Feirense zakt mogelijk vandaag al naar Genk af voor medische tests. Etebo is al een poos Nigeriaans international. Hij speelt meestal als linksachter maar bleek ook al uit de (snelle) voeten te kunnen als aanvallende middenvelder en zelfs rechtsachter. (mg)

KV MECHELEN. Bandé wil al naar Ajax

KV Mechelen moet ten laatste woensdag een belangrijke beslissing nemen. Ajax wil Hassane Bandé nu al en biedt daar 1 miljoen euro extra voor, bovenop de 8,25 miljoen dat het in juli sowieso betaalt. En Bandé zelf verkiest intussen ook een onmiddellijke overgang. Volgens zijn entourage, die al enkele weken daarop hoopt, kreeg hij een mentale tik door de woorden van zijn nieuwe coach.

“Op dit moment speelt hij tuinvoetbal”, zei Dennis van Wijk onder meer na de nederlaag tegen Moeskroen. “Waarom wordt hij als enige terechtgewezen? Hassane wou KV redden, maar nu wil hij liever vertrekken”, aldus Maiga Bureima, één van zijn begeleiders. Feit is dat Ajax al de hele tijd aan zijn mouw trekt. Dat en de vele berichten van het thuisfront hebben extra druk op de 19-jarige Burkinees gelegd.

Het woord is aan het nieuwe bestuur. Ofwel het been stijf houden, met het risico dat ze met een ongelukkige speler achterblijven. Dat was alleszins de bedoeling, ze laten zich niet zomaar onder druk zetten. Ofwel 1 miljoen incasseren, maar hun topschutter kwijt zijn. In dat geval is een last minute vervanger halen noodzakelijk. Geen makkelijke beslissing. (dvd)

STVV. Arsenal-spits op weg naar Limburg

STVV is op zoek naar extra mankracht. Voor de positie in de spits werd onderhandeld met Akpom Chuba, 22-jarige Engelse spits van Arsenal, die al een handvol uitleenbeurten in Engeland achter de rug heeft. Vorig seizoen promoveerde Akpom Chuba met Brighton, de club waar José Izquierdo en Mathew Ryan tegenwoordig voor uitkomen, naar de Premier League. De gesprekken op clubniveau waren zondag nog aan de gang. (Gunter Schoofs)

LEES OOK