“Held” van aanslag Manchester veroordeeld tot ruim vier jaar cel

© rr

Een rechtbank in Manchester heeft een dakloze man, die even grote bekendheid genoot als “held” na de aanslag in mei vorig jaar in de Manchester Arena, tot 51 maanden cel veroordeeld wegens diefstal.

De 33-jarige Chris Parker werd aanvankelijk gelauwerd voor de hulp die hij naar eigen zeggen had geboden aan de slachtoffers van de aanslag na het concert in de Arena van popster Ariana Grande. Uit beelden van bewakingscamera’s bleek later dat hij een portefeuille en een gsm van twee van de slachtoffers had gestolen.

De openbare aanklagers hadden nochtans toegegeven dat Parker toch ook een “beperkte” vorm van hulp had geboden. Maar volgens de rechter waren die “momenten van medelijden (te) kort”.

Dankzij zijn tijdelijke heldenstatus werd zelf een fondsenwervingscampagne voor de dakloze georganiseerd. Die leverde ruim 50.000 pond op, meer dan voldoende om Parker een dak boven het hoofd te bezorgen. Nu Parker van zijn voetstuk is gevallen, wordt dat geld aan de gulle gevers teruggegeven. Voor de volgende vier jaar heeft Parker sowieso onderdak gevonden.

Bij de zelfmoordaanslag in de Manchester Arena vielen 22 doden en 59 gewonden, onder wie veel jonge concertgangers.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten