Sandra Bekkari over haar ‘Open Keuken’: “Ik zal moeten groeien”

De vier ‘Nooit Meer Diëten’-boeken van Sandra Bekkari gaan vlotjes over de toonbank en zijn een groot succes, maar haar tv-programma ‘Open Keuken’ op VTM haalt nog niet dezelfde kijkcijfers als 'De Keuken Van Sofie' van haar voorgangster Sofie Dumont. De Oostendse relativeert in Dag Allemaal: “Zoals elke tv-chef zal ik moeten groeien”, zegt ze.

In juni vorig jaar maakte de commerciële zender bekend de samenwerking met kokkin Sofie Dumont stop te zetten. Haar opvolging was al verzekerd: de razend populaire voedingsdeskundige en schrijfster Sandra Bekkari kreeg na de zomerstop een eigen kookprogramma. Maar het zogenaamde ‘Open Keuken’ trok de voorbije maanden niet fenomenaal veel kijkers. De mensen die wel keken, waren niet altijd even mals voor de presentatrice omdat ze volgens hen zenuwachtig oogde voor de camera. Bovendien blijkt uit de cijfers dat herhalingen van ‘De Keuken Van Sofie’ tijdens de winterpauze soms meer in trek bleken dan het nieuwe programma.

Kans om te evolueren

Nu reageert Bekkari op haar eerste maanden als tv-gezicht. “Ik vind het jammer dat iedereen in het begin klaarstond met een vergrootglas”, klinkt het. De brunette voegt eraan toe dat ze tijd nodig had om haar draai te vinden en dat ze bij VTM tevreden zijn. Daarnaast komen er naar eigen zeggen ook een heleboel positieve reacties, vooral van jonge mensen. Over haar zenuwachtigheid is ze duidelijk. “Ik ontken niet dat ik de eerste weken zenuwachtig was. Zelfs nu, na de winterpauze, had ik wat zenuwen”, zegt ze. Bekkari laat weten dat ze zich na enkele opnames alweer meer op haar gemak voelde en zegt dat ze nog moet evolueren. “Zoals elke tv-chef zal ik moeten groeien. Kijk maar terug naar de eerste tv-optredens van mijn collega’s. Die zijn ook allemaal enorm geëvolueerd.” Ze heeft bovendien alleen maar respect voor haar voorgangster Sofie Dumont. “Ik snap echt niet waarom er altijd een strijd wordt gecreëerd tussen verschillende chefs. Zelf zijn we daar niet mee bezig, hoor.”

Gewoon gezond

Verder benadrukt Bekkari dat ze geen chef is. “Ik wil dat absoluut niet doen uitschijnen. Ik maak gezonde en lekkere recepten, dat is alles”, zegt ze. De voedingsdeskundige stelde wel zelf voor om een snijcursus te gaan volgen, maar dat vonden de programmamakers niet nodig. “Ze wilden me niet veranderen. Ik zal nooit koken zoals Jeroen Meus dat kan. Dat hoeft ook niet. Maar ik weet dat ik beter kan en ik ben er zeker van dat iedereen me de tijd zal gunnen om te evolueren”, zegt ze nog.

Door vwh