Babygirafje Kundi ingeslapen in Bellewaerde na gebroken poot

© Bellewaerde

Bellewaerde betreurt het overlijden van de jonge Rothschildgiraf Kundi, die in oktober vorig jaar geboren werd. Het dier brak gisteren zijn poot nadat hij zijn voederbakje omstootte, de breuk bleek te complex om het dier nog te redden en dus koos het park ervoor het te laten inslapen.

nkdr

Het verhaal van Kundi begon al tragisch. Mama Simone toonde na de geboorte geen enkele interesse in haar jong. De verzorgers van het dierenpark namen dan maar de moederrol op zich en brachten de babygiraf met de fles groot.

Gisteren stootte Kundi zijn voederbakje om en schrok daar zodanig van dat hij zijn poot brak. “Door de complexiteit van de breuk kon het girafje niet meer gered worden en werd er beslist om het dier te laten inslapen”, vertelt Melissa Nollet, dierenarts in Bellewaerde. “Het volledige team had een sterke band met Kundi, die ze de laatste maanden met de beste zorgen hadden omringd.”

Bellewaerde meldt nog dat de dood van het kleine girafje zeer onverwacht komt en een harde noot is voor de verzorgers en medewerkers van het park. Zijn lichaam zal worden overgebracht naar de faculteit Diergeneeskunde van de universiteit Gent voor verder wetenschappelijk onderzoek.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten