Dit waren de grootste trends op de MIA’s

Foto: pn

Dinsdagavond werden de MIA’s voor het elfde jaar op rij uitgereikt. Zoals gewoonlijk haalt het kruim van de Belgische showbizz voor de gelegenheid een mooie outfit uit de kast. Dit jaar domineerden vier duidelijke trends de show. Een overzicht.

Glanzende stofjes

Dit waren de grootste trends op de MIA’s

Glamour? Dat zijn glanzende stofjes. Dat bewijzen Coely en Blanche, die elk twee awards wonnen, maar ook radiostemmen Julie Van den Steen en Linde Merckpoel. Presentatrice Danira ging voor goud en toont dat een jurk met shine ook gewoon heel comfortabel kan zitten. Ideaal voor een (late) nieuwjaarsreceptie op het werk.

Beach waves

Dit waren de grootste trends op de MIA’s

BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology en zijn team werkten backstage aan het haar van de gasten en zagen één trend terugkomen. “Het viel op dat veel dames het haar los droegen, eventueel een heel klein beetje opgestoken aan de achterkant. Onder de losse kapsels heersten de beach waves. Gezien bij zowel Saartje Vandendriessche Eva De Roo en Julie Vermeire”, zegt hij. Zelf een golvend kapsel maken? Krul je haar lichtjes, maar laat de puntjes ongemoeid.

Sunglasses at night

Dit waren de grootste trends op de MIA’s

De zonnebril was alomtegenwoordig op en naast het podium. Max Colombie van Oscar en the Wolf ging voor een futuristisch exemplaar (o.a. in de nieuwste lijn van Ace & Tate, bril op foto 148 euro) om zijn eigenzinnige look te vervolledigen. Gers Pardoel benadrukte zijn swag met een rond exemplaar en voor regisseurs Adil El Arbi en Bilal Fallah was een zonnebril een evidentie bij hun Patser-outfit. Een trend maar wel een die niet door iedereen werd begrepen op Twitter, zo blijkt…

Allesbehalve klassieke kostuums

Zeg maar dag aan het zwarte kostuum met klassiek wit hemd eronder. De Belgische ‘Triggerfinger’-rocker Ruben Block toont al jaren het voorbeeld, maar tijdens de uitreiking toonde ook Tom Waes zich in een origineel pak. Stephen Dewaele ging voor een blauw fluwelen pak met vintage toets. Kostuumschoenen? Vergeet die ook maar. Sneakers geven een geklede outfit meer cool.

Dit waren de grootste trends op de MIA’s
Door vwh