Grote winnaar van de MIA’s komt niet opdagen bij interviews: wat is er aan de hand?

Max Colombie was woensdagochtend de grote afwezige op de radiozenders. Foto: BELGA

Max Colombie van ‘Oscar and the Wolf’ was dinsdagavond de grote slokop tijdens de Music Industry Awards. Reden genoeg voor Radio 1 om de zanger, die dit jaar drie beeldjes naar huis mocht nemen, uit te nodigen in de studio. Maar helaas: Colombie kwam niet opdagen. Wat was er aan de hand?

Een opvallend moment tijdens ‘De Ochtend’ op Radio 1. Er zou een interview plaatshebben met Max Colombie, zanger van Oscar and the Wolf. Hij won twee beeldjes met zijn groep (Beste Live-act en Beste Pop) en één met zijn soloproject (Beste Solo Man). Maar tegen de afspraken in kwam de zanger niet opdagen in de studio. Had hij iets te hard gefeest op de afterparty? Of was er iets anders aan de hand?

Bij platenmaatschappij PIAS bevestigen ze alleszins dat alle geplande interviews van woensdagochtend geannuleerd werden. “Maar over de reden daarvan geven we geen uitleg”, klinkt het kort. “Sowieso stonden er voor de rest van de dag geen interviews meer gepland”, aldus nog PIAS.

Anders was het bij Blanche. Twee uurtjes slaap hielden de deelneemster aan het Eurovisiesongfestival niet tegen om haar award voor hit van het jaar te komen vieren bij Linde Merckpoel op Studio Brussel.

En vorig jaar nog kwam de grote MIA-slokop Bazart na een stevig nachtje door zelfs nog een interview geven aan Qmusic. Het leverde toen een behoorlijk onsterfelijk en spontaan stukje radio op.

Video: YouTube