Wouter Vandenhaute fiks bestraft voor rijden onder invloed

Foto: Lieven Van Assche

Woestijnvis-oprichter Wouter Vandenhaute werd vorig jaar in mei betrapt op dronken rijden in Heverlee. Hij draaide een eenrichtingsstraat in langs de verkeerde kant en bleek na controle onder invloed te zijn van alcohol. Omdat zijn strafblad niet meer blanco was, werd Vandenhaute niet gespaard door de rechter.

Een rijverbod van twee maanden en een boete van 1.600 euro, dat is het eerste deel van de straf die Vandenhaute opgelegd kreeg door de politierechter van Leuven. Daarnaast moet de ondernemer ook medische en psychologische testen afleggen vooraleer hij opnieuw achter het stuur mag plaatsnemen.

Geen blanco strafblad

De 55-jarige Vandenhaute, gedelegeerd bestuurder van mediaholding De Vijver Media, waar onder meer het productiehuis Woestijnvis en tv-zenders VIER, VIJF en ZES deel van uitmaken, werd op 18 mei 2017 in Heverlee tegengehouden toen hij een eenrichtingsstraat langs de verkeerde kant indraaide. In die deelgemeente van Leuven baat hij restaurant Couvert Couvert uit. Tijdens de controle bleek dat Vandenhaute onder invloed van alcohol was.

Omdat het strafblad van de man niet meer blanco was, kreeg hij geen uitstel van de rechter, zowel de boete als het rijverbod zijn effectief. Vandenhaute liet zich vertegenwoordigen door advocaat Frans Wouters, maar die wil niet reageren op het vonnis.

Door atb, evdg