“België valt voor stoere Bo”: ook buitenland heeft aandacht voor transitie van VTM-journalist

Bo Van Spilbeeck is ook in het buitenland nieuws. Foto: VTM / Trouw / Brabants Dagblad.

Het nieuws over transgender Bo Van Spilbeeck is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Zo hebben verschillende Nederlandse kranten een pagina aan haar gewijd en is ze er donderdagavond zelfs te gast in een televisieprogramma.

“Alsof Vlaanderen plots Wallonië is geworden, zo heftig moeten onze zuiderburen bekomen van VTM-journalist Bo Van Spilbeeck”, schrijft de Nederlandse krant Brabants Dagblad. In een paginagroot artikel vertelt de krant het verhaal over haar jarenlange strijd en haar uiteindelijke transitie. Met daarbij een opvallende kop: “België valt voor stoere Bo”. In dezelfde krant staat ze zelfs de voorpagina. Ook de Telegraaf wijdt een artikel aan de intussen bekendste transgender van ons land.

“Bevrijd mens”

De krant Trouw zet dan weer de stralende Bo in contrast met de “grijze” Boudewijn: “Wie wil weten hoe prachtig een bevrijd mens eruitziet, moet vooral kijken naar Bo Van Spilbeeck, de Vlaamse tv-verslaggeefster die tot begin deze week door het leven ging als Boudewijn Van Spilbeeck. Een onopvallende, wat verkrampte grijze man veranderde in een uitbundige, zelfverzekerde, stralende vrouw. Tien jaar jonger: daar was geen plastische chirurgie voor nodig maar acceptatie, van hemzelf en de buitenwereld.”

Van Spilbeeck is donderdagavond overigens ook te gast in ‘De Wereld Draait Door’, het dagelijkse laatavondprogramma op Nederland 1. Dat maakte Bo gisteravond zelf bekend in ‘Van Gils en Gasten’.

“België valt voor stoere Bo”: ook buitenland heeft aandacht voor transitie van VTM-journalist
Bo Van Spilbeeck: een paginagroot artikel in een Nederlandse krant. Foto: Brabants Dagblad
Door jdb
Meest recent