Freya Van den Bossche stopt met stadspolitiek

© BDW

Lijstduwer voor de provincieraad en níét op de kartellijst van Groen en SP.A voor de gemeenteraadsverkiezingen. Na achttien jaar stopt Freya Van den Bossche met actieve politiek in Gent. “Achter de schermen zal ik de Gentse afdeling wel blijven steunen”, zegt de socialiste.

pl, jcd

Lees hier het volledige interview (N+) met Freya Van den Bossche: “Er lopen veel mannen rond die overdreven familiair kussen”

“Ik heb getwijfeld”, zegt Freya Van den Bossche. “Maar we hebben een sterke lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, met Daniël Termont als perfecte lijstduwer. Het worden voor ons belangrijke verkiezingen waarvan veel afhangt. Ik kan veel nuttiger werk verrichten voor de provincielijst. Ik zal harder campagne voeren dan ooit, vooral in Gent.”

Teleurgesteld

Haar beslissing is mee ingegeven door de manier waarop de afgelopen jaren in Gent oppositie is gevoerd. “Hard op de man, dat heeft me teleurgesteld. Over de Gentse politiek valt genoeg te zeggen om dat niet te moeten doen. Het heeft mijn liefde voor het vak wat verminderd. Maar ik ben wel blij dat de nieuwe N-VA-lijsttrekker(Anneleen Van Bossuyt, nvdr.) in het eerste lijsttrekkersdebat heeft laten verstaan constructiever te willen zijn. Dat was een hele verademing.”

Lijstduwer Van den Bossche zal na oktober niet zetelen in de provincieraad. “Ik steun de lijst alleen. Ik wil graag verder werken in het parlement.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten