Belgen stoten door naar kwartfinales Davis Cup na alweer sterke prestatie Goffin: "Hier ben ik trots op"

Foto: Photo News

België staat in de kwartfinales van de Davis Cup. David Goffin bezegelde het lot van tegenstander Hongarije met opnieuw een sterke prestatie, al bood Márton Fucsovics flink wat weerwerk: het werd 7-5, 6-4, 3-6 en 6-2. België ontmoet de Verenigde Staten in de kwartfinale.

Nadat Goffin vrijdag al de Belgen een droomstart bezorgde door makkelijk te winnen tegen Attila Balázs (6-4, 6-4 en 6-0) kreeg de nummer één van ons land nu ook de kans om België naar de kwartfinales te slaan. Tegenstander van dienst was Márton Fucsovics, die vrijdag in vier sets verloor van Ruben Bemelmans maar gisteren wel mee zorgde voor Hongaarse winst in het dubbelspel. Een voordeel voor Goffin, die het dubbelspel aan zich voorbij liet gaan en dus frisser aan de wedstrijd kon beginnen. Fucsovics beet in de eerste set echter fameus van zich af. Pas toen Goffin op het juiste moment een breakpunt haalde, kon hij de eerste set binnenslepen: het werd 7-5.

Belgen stoten door naar kwartfinales Davis Cup na alweer sterke prestatie Goffin:
Márton Fucsovics speelde een indrukwekkende wedstrijd. Foto: EPA-EFE

De lijn van de eerste set werd naadloos doorgetrokken in de tweede set, want op zijn eigen opslagspel deed Fucsovics Goffin serieus pijn. Uiteindelijk brak Goffin dan toch op het goede moment nog eens door de opslag van de Hongaar, waarna hij ook de tweede set kon binnenhalen (6-4). De derde set werd dan toch een prooi voor de verrassend sterke Fucsovics, die drie breakpunten pakte en Goffin een setnederlaag aansmeerde (6-3).

Een vierde set was dus nodig om de wedstrijd te beslissen. Daarin was het opnieuw Goffin die de maat nam van Fucsovics, wiens batterijen volledig leeg waren. De Hongaar kon nog twee games winnen, maar verder was het al Goffin wat de klok sloeg. Zo werd het na 2,5 uur tennissen 6-2 in de vierde set voor Goffin, die zo de wedstrijd won en België een plek in de kwartfinale

Cagnina onderuit tegen Piros

Het laatste duel, dat door de overwinning van Goffin overbodig was gemaakt, werd beslecht tussen Zsombor Piros (ATP-521) en Julien Cagnina (ATP- 248). Piros won met 6-3 en 7-6 (7/3).
België ontmoet de Verenigde Staten in de kwartfinales. 

In de kwartfinales treffen onze landgenoten de Verenigde Staten, die makkelijk met 3-0 wonnen van Servië (zonder Novak Djokovic). Die confrontatie gaat door van vrijdag 6 april tot zondag 8 april.

"Het was fysiek een zware wedstrijd"

“Het is nooit gemakkelijk om een wedstrijd te winnen in drie sets. Je zult altijd slechter spelen op een bepaald moment,” vertelde Goffin na zijn wedstrijd. “Ik had een dipje aan het begin van de derde set, ik ben enkele keren gevallen en Fucsovics kon tot tweemaal op rij een break forceren. Ik heb echter mijn concentratie teruggevonden aan het begin van de vierde set. Ik begon beter terug te spelen, werd agressiever in mijn spel en hoewel het niet gemakkelijk was, had ik opnieuw de controle in die laatste set.”

“Ik ben heel tevreden,” vervolgde de Luikenaar. “Het was zwaar. Fucsovics heeft een sterke fysieke conditie. Hij speelde heel solide, sloeg goed op en was erg nauwkeurig. Het was fysiek een zware wedstrijd, maar ik ben trots dat ik de twee punten op zak kon steken voor België. Het deed goed om in Luik te spelen, waar de sfeer super is. En België staat nog maar eens in de kwartfinales van de Davis Cup.”

België strijdt op 6 en 8 april tegen de Verenigde Staten voor een plaats in de kwartfinales. “Dat wordt moeilijk,” voorspelt Goffin. “Normaal spelen we niet zo ver weg. De laatste jaren hebben we vaak thuis gespeeld of nooit echt ver [Frankrijk en Duitsland]. Het is een verre verplaatsing. Toch hoop ik dat er Belgische supporters zullen meereizen, ondanks de afstand. Het wordt hoe dan ook een mooie kwartfinale en we gaan alles geven.” .

Door svar
  • Meest recent