Plopsa stelt plannen voor nieuw waterpretpark voor

© Plopsa

Dat Plopsa een nieuw waterpark wilde bouwen aan de taalgrens werd vorig jaar al bekendgemaakt, nu presenteerde het ook de plannen voor Plopsaqua Hannuit-Landen. Het nieuwe waterpretpark zal in 2020 de deuren openen en enkele spectaculaire waterattracties huisvesten.

nkdr

“We merkten dat de bezoekersaantallen voor Plopsaqua De Panne de verwachtingen sterk overstegen, met een groot percentage bezoekers die afkomstig zijn uit alle hoeken van het land. We voelden dus echt wel de vraag om en het potentieel om elders in België nog een waterpark te bouwen”, laat Steve Van den Kerkhof, de CEO van Plopsa Group, weten in een persmededeling.

Het complex zal naast enkele spectaculaire attracties zoals de 19 meter hoge Sky Drop ook plaats bieden aan een 25 meter bad met 8 banen en een instructiebad met 4 banen.

© Plopsa

De bouw van het nieuwe waterpark zal zo’n 22.5 miljoen euro kosten en wordt gerealiseerd in samenwerking met de gemeenten Landen en Hannuit. Die zagen de komst van het waterpark meteen als een goede kans voor hun gemeenten. “Door de veroudering van de huidige stedelijke zwembaden, was er dringend nood aan vernieuwing.”

“Een volledig nieuw zwembad bouwen was echter financieel niet haalbaar.”, aldus Emmanuel Douette, burgemeester van Hannuit. “Een belangrijk streefdoel bij dit project was dat we alles kunnen blijven aanbieden op een betaalbare manier, zowel voor de zwemmers als voor het gemeentelijk budget.” Zowel inwoners van de gemeenten als de plaatselijke scholen en zwemclubs zullen er gegarandeerd terechtkunnen aan een voordelig tarief.

© Plopsa

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten