Flipkens kan niet winnen in Fed Cup: Frankrijk komt op gelijke hoogte

Bron © BELGA

Kirsten Flipkens (WTA-70) heeft België zaterdag in de eerste ronde van de Fed Cup tegen Frankrijk geen dubbele voorsprong kunnen bezorgen. De 32-jarige "Flipper" verloor op het hardcourt in Mouilleron-le-Captif haar enkelspel tegen de Franse nummer een Kristina Mladenovic (WTA-13) in twee sets. Eerder had Elise Mertens (WTA 20) ons land op voorsprong gezet tegen Pauline Parmentier.

Na 1 uur en 12 minuten stonden de 6-2 en 6-4 setstanden op het scorebord. Eerder op de dag had Elise Mertens (WTA-20) de Belgische tennisvrouwen op voorsprong gezet met een zege tegen Pauline Parmentier (WTA-91). De 22-jarige Limburgse won met 6-2 en 6-1.

De drie andere partijen, waaronder het dubbelspel, staan zondag op het programma. De dag start met Mladenovic tegen Mertens, gevolgd door Parmentier tegen Flipkens. Voor het dubbelspel werden Ysaline Bonaventure en Alison Van Uytvanck uitgekozen om het tegen Mladenovic en Parmentier op te nemen.

De winnaar van het duel tussen Frankrijk en België neemt het op 21 en 22 april op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen de Verenigde Staten en Nederland. De Belgische vrouwen treden voor het eerst sinds 2012 opnieuw aan op het hoogste niveau.

Mertens wint 

Mertens had eerder de Belgen op een 1-0 voorsprong gebracht. De Limburgse liep in de eerste set uit naar 5-0, maar Parmentier knokte zich terug in de partij. Uiteindelijk stelde de Belgische snel orde op zaken en won ze de set met 6-2. Nadien stoomde Mertens verder door. In de tweede set kwam de Française er niet meer aan te pas en Mertens won met 6-1.

Later op de dag kijkt Kirsten Flipkens (WTA 70) de Franse nummer 1 Kristina Mladenovic (WTA 13) in de ogen. De drie andere partijen, waaronder het dubbelspel, staan zondag op het programma. De dag start met Mladenovic tegen Mertens, gevolgd door Parmentier tegen Flipkens. Voor het dubbelspel werden Ysaline Bonaventure en Alison Van Uytvanck uitgekozen om het tegen Mladenovic en Parmentier op te nemen.

De winnaar van het duel tussen Frankrijk en België neemt het op 21 en 22 april op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen de Verenigde Staten en Nederland. De Belgische vrouwen treden voor het eerst sinds 2012 opnieuw aan op het hoogste niveau nadat ze in april Rusland klopten met 2-3.

  • VOOR ABONNEES
    Meest recent