Gigi Hadid over haar schommelend gewicht: "Jullie kennen het hele verhaal niet"

Foto: Isopix

Gigi Hadid heeft op Twitter hard uitgehaald naar diegene die altijd iets te zeggen hebben over haar gewicht of haar lichaam. Dat schommelt al enkele jaren, naar eigen zeggen als het gevolg van een auto-immuunziekte. "Ik zal niet langer uitleggen waarom mijn lichaam er zo uitziet. Leer wat meer empathie te hebben", sneerde ze.

Gigi Hadid mag dan wel een van de meest gevraagde modellen van het moment zijn, ook zij krijgt via sociale media vaak heel wat kritiek over zich heen, onder andere omdat ze volgens sommigen te mager is of dan weer te dik. Maar het 22-jarige topmodel komt nu met een opvallende verklaring op de proppen. Op Twitter deelde ze namelijk dat ze de ziekte van Hashimoto heeft, een aandoening aan de schildklier.

Diagnose

"Voor diegenen die zo vastberaden zijn om te weten te komen waarom mijn lichaam de voorbije jaren zo veranderd is, wel die weten misschien niet dat ik op mijn zeventiende de diagnose te horen kreeg dat ik aan de ziekte van Hashimoto lijd. Zij die mij te dik voor deze industrie noemden, zagen enkel de ontstekingen en het feit dat ik vocht vasthield. De laatste jaren werd ik goed behandeld om mijn symptomen zoals extreme vermoeidheid en een sputterende metabolisme te behandelen", steekt ze van wal.

"Hoewel stress en het constante reizen een invloed kunnen hebben op het lichaam, ben ik altijd op dezelfde manier blijven eten, al gaat mijn lichaam daar nu anders mee om. Ik mag voor jou dan misschien wel 'te mager' zijn, geloof me ik wil helemaal niet zo dun zijn, maar vanbinnen voel ik me goed en ik leer nog elke dag hoe ik met mijn groeiende lichaam moet omgaan."

Volledige verhaal

Om af te sluiten, deelde ze nog twee berichten om de bodyshamers een halt toe te roepen. "Ik zal niet langer uitleggen waarom mijn lichaam er zo uitziet, net zoals anderen die niet aan jouw verwachtingen over schoonheid niet langer zouden moeten doen. Aub, gebruikers van sociale media en mensen in het algemeen, leer wat meer empathie te hebben voor anderen en weet dat je nooit het volledige verhaal kent. Gebruik je energie om diegenen die je bewondert te steunen in plaats van wreed te zijn tegen zij die je niet leuk vindt."

 

Door flb